Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Kultur

SIF Invests konservative forventninger er misvisende

Bruno Japp

torsdag 11. april 2024 kl. 11:55

SIF Invests konservative forventninger er misvisende

Silkeborg IF Invests forsigtige forventning til transferaktiviteter overdrives. Dels er spillersalg en væsentlig del af selskabets forretningsmodel, og dels har det givet solidt overskud seks år i træk. Rabatten på 40 pct. i forhold til selskabets indre værdi er ubegrundet.

Silkeborg IF Invest (SIF) leverede i 2023 et resultat før skat og dagsværdiregulering af investeringsejendomme på 40,6 mio. kr., og det var tårnhøjt over årets indledende forventning om et resultat i intervallet 0-10 mio. kr.

Forklaringen finder vi i selskabets fire opjusteringer i løbet af 2023, hvoraf tre skete som følge af spillersalg, mens den sidste opjustering begrundes med en bedre end forventet generel forretningsmæssig udvikling i selskabets segmenter.

Eftersom spillersalg ikke er en stensikker indtægt ved årets start, kan det virke naturligt at indlede regnskabsåret med meget beskedne forventninger til denne post. Men den beslutning kan der sættes spørgsmålstegn ved.

For det første fremgår det af beskrivelsen af fodboldsegmentet Silkeborg IF A/S, at investering i salgsrettigheder er en del af selskabets forretningsgrundlag: ”Selskabets aktivitet består i at drive virksomhed med kontraktfodbold, investering i salgsrettigheder tilknyttet professionelle sportsudøvere samt anden hermed beslægtet virksomhed.”

Når SIF sælger en spiller med stor fortjeneste, er der altså ikke tale om en enkeltstående heldig begivenhed – et ”lucky punch” – men om en naturlig del af selskabets forretning.

Set i det lys virker det overdrevent forsigtigt, at man tilsyneladende starter regnskabsåret med at fortælle investorerne, at der ikke forventes noget bidrag til koncernresultatet fra den del af forretningen.

For det andet bliver spørgsmålstegnet ikke mindre ved en gennemgang af SIFs årsregnskaber de seneste seks år. Her konstaterer man nemlig, at SIF har haft et samlet overskud på transferaktivitet på 157 mio. kr., og kun et enkelt år var transferoverskuddet under 22 mio. kr.

For det tredje er indtægten fra et spillersalg ikke en engangsbegivenhed. Det oplyses således, at ”selskabet til stadighed søger sikring af dels en transferandel af videresalg til tredjepart og dels andel af de såkaldte solidaritetsmidler.

Alligevel fortsætter man med at starte året ekstremt forsigtigt og så opjustere i takt med, at de spillersalg, som er en del af selskabets forretningsgrundlag, gennemføres.

Seneste eksempel så vi allerede otte dage inde i det nye regnskabsår, hvor SIF leverede årets første opjustering efter salget af Tobias Salquist. Ligesom i fjor startede man med at forvente et overskud på 0-10 mio. kr., men i 2024 holdt forventningen altså kun i otte dage til første spillersalg.

Denne tilgang til børsinformation betyder, at man som investor ikke skal lægge alt for meget vægt på SIFs forsigtige udmeldinger. I stedet bør man bemærke, at aktien handles med en rabat på 40 pct. i forhold til den indre værdi. Det ville give mening, hvis fodboldforretningen stadig drænede hotel- og ejendomsdelens overskud, men sådan har det efterhånden ikke været i mange år.

Konklusion

Aktuel kurs 22,00
Kortsigtet (< 3 mdr.) Køb
Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 24,8

Bruno Japp

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Silkeborg IF - aktuelle signaler

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet økonomimedarbejder med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region Hovedstaden
Spændende og alsidig stilling som økonomi- og administrationschef
Region Hovedstaden
Forbrugerrådet Tænk søger en ny direktør
Region Hovedstaden
INSTITUTLEDER PÅ AAU BUSINESS SCHOOL – Aalborg Universitet
Region Nordjylland
Financial Controller til Process Integration ApS
Region Midt

Mere fra ØU Kultur

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank