Formue

Langers Skarpe: Norwegian – sælg før din nabo, tegningsretter i styrtdyk mandag

Morten W. Langer

mandag 10. maj 2021 kl. 11:42

Langer Skarpe kommentaren er fra lørdagens udgave af ØU Formue: 

Aktiemarkederne fortsætter med at være ekstremt urolige og nervøse. Det er, ligesom historien gentager sig: Først komme der hurtige stigninger i obligationsrenten, og det udløser umiddelbart nervøsitet – og kursfald – på aktiemarkederne. Herefter kommer der en kort stabiliseringsperiode, hvor ”markedet” tilsyneladende konkluderer: nå, var det det. Og aktiemarkederne stiger derefter igen.

Fredag gik markederne amok, og det amerikanske aktiemarked kørte i ind i All-Time-High. Så hvis vi skal fjerne al støjen og konkludere: Teknisk er der igen udløst et aktierally signal, som muligvis kan føre aktiemarkederne meget højere op. Vi skal dog fortsat holde øje med obligationsrenten. Den må ikke gå agurk i en ny stigning herfra, fordi vi så kommer ind i nye territorier, hvor fremtiden bliver meget mere usikker.

Vi har efter den seneste stigning i obligationsrenten set en ny stabilisering, hvor renten holder sig på niveau med toppen tilbage i februar 2021. Så faktisk er obligationsrenten ikke steget de seneste tre måneder.

Men vi skal fortsat være meget opmærksomme på, hvad der sker herfra. Nye massive rentestigninger vil igen vælte aktiemarkedet. Men lige nu ser det ikke ud til, at markedet er indstillet på at sende obligationsrenten højere op. Heller ikke selvom råvarepriserne fortsætter med at stige. Mærkeligt.

Disse urolige markeder er naturligvis ekstremt svære at navigere i. Vi har fortsat fokus på nogle udvalgte aktiehistorier, vi tror meget på, blandt andet Pandora og ISS. Men vi har også fortsat fokus på, hvad der sker med de store danske clean energy aktier, Vestas og Ørsted, som uden tvivl er langsigtede vindere, men som også handles til ekstremt høje værdiansættelser.

Annonce: PRØV ØKONOMISK UGEBREV TRADER I TO UGER FOR 9 KR.

I en aktuel analyse af Vestas’ Q1-regnskab konkluderer fagredaktør Morten Sørensen, at Vestas fortsat har til gode at bevise, at den negative udvikling de seneste kvartaler er tilendebragt, og at der er ny fremgang i lønsomheden. Vestas synes at have det svært. De to store energiaktier følger dog meget tæt i halen på det globale clean energy indeks, som siden årets start er nærmest styrtdykket.

I den forgange uge kom der endnu et tryk nedad, men fredag var meget positiv. Vi holder nu godt øje med nye købssignaler i Vestas og Ørsted, fordi vi gerne vil ind i begge aktier, men det skal ske på det rigtige tidspunkt.

Fredag steg Vestas hele fem procent, så det kan være, at vi endelig har set bunden. Vi ønsker dog et købssignal i det globale clean energy indeks, og det har vi ikke fået endnu. Men vi er tæt på. Når vi har fået købssignalet, forventer vi at genkøbe Vestas til Porteføljen, da vi stadig ser et stort langsigtet potentiale i aktien.

Private Investorer går helt galt i byen med Norwegian: Vi har i ugens løb leveret tre analyser af Norwegian Airs igangværende kapitalforhøjelse på ugebrev.dk, og det er tydeligt at de private investorer er totalt rundforvirrede. Både den gamle Norwegian aktie og tegningsretterne handles til alt for høje kurser, som ingen bund har i virkeligheden. Det bedste tip, vi kan give til nuværende Norwegian aktionærer, er: sælg hurtigst muligt – og før din nabo. Aktien handles i 35 NOK, og en tegningsret koster 13 NOK plus en ny aktie 7 NOK, som tilsammen er 20 NOK. Hvad vil du helst have, en aktie der koster 20 NOK, eller 35 NOK, og de er fuldstændig ens? Svaret er ikke svært.

Det andet spørgsmål er så en fair pris på tegningsretterne. Professionelle investorer har lige købt nye Norwegian aktier for fire mia. kr. til syv NOK stykket. Det er godt nok også en del lavere end både 20 og 35 NOK for den samme vare. I vores analyser giver vi et estimat på, hvor ØU som et spekulativt tip kunne finde på at tage en portion tegningsretter i Norwegian. For det kunne vi godt finde på. Ubalancer i prisdannelsen under en emission som denne er ofte ekstremt store. Og der vil indenfor de næste uger komme et stort salgspres på tegningsretterne, som vil gøre dem meget, meget billigere – forventer vi.  Men prisen, vi går efter, er markant lavere end den aktuelle. Det vil vi godt afsløre.

Annonce: PRØV ØKONOMISK UGEBREV TRADER I TO UGER FOR 9 KR.

Ugens vindere og tabere: Det var en fremragende uge på det danske aktiemarked. Vinderne var særligt de selskaber, som kom med gode regnskaber, eller som bekræftede igangværende positive turnaround processer. Heriblandt var ISS og Pandora, som steg henholdsvis 18 og 11 procent i den forgangne uge. Også blandt andet Nilfisk, FLS og Rockwool overraskende positivt. Og i det hele taget synes den igangværende regnskabssæson er blive en fest for de danske selskaber.

I forhold til den aktuelle sektor rotation synes transportaktierne er klare sig markant bedre end andre sektorer. Blandt ugens stærkeste plusser var også DFDS, DSV, NTG, DS Norden, Torm og A.P. Møller-Mærsk. Det globale økonomiske opsving er selvfølgelig godt for transportselskaberne, så de kan i resten også få stærk vind i sejlene. Men man skal bare være opmærksom på, når festen ebber ud, fordi det gør den før vi ved af det, på grund af overnormale transport- og fragtrater i kølvandet på corona-åbningerne.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Jobannoncer

Økonomichef til Lolland Kommune
Maribo
11-08-2021
Maribo
11-08-2021
ESG Investment Specialist til BankInvests obligationsafdeling
København
30-06-2021
København
30-06-2021
Business Controller til koncernøkonomistyring til energikoncern midt i en forandringsproces
Svinninge
21-06-2021
Svinninge
21-06-2021
Kan du være faglig sparringspartner i skattespørgsmål, for stor energikoncern?
Svinninge
30-06-2021
Svinninge
30-06-2021
Handelsbanken søger Finansrådgiver til Transaction Banking Sales
Aarhus, Trekantområdet eller København
30-06-2021
Aarhus, Trekantområdet eller København
30-06-2021
Djurslands Bank søger en selvstændig og ansvarsbevidst controller
Grenaa
15-06-2021
Grenaa
15-06-2021
Advokat til Sydbank i Aabenraa
Aabenraa
20-06-2021
Aabenraa
20-06-2021
Finance Business Partnere med kommercielt mindset søges til energikoncern midt i en forandringsproces
Svinninge, Virum, Haslev
30-06-2021
Svinninge, Virum, Haslev
30-06-2021
Finanstilsynet søger økonom eller erhvervsjurist til kontoret for investorbeskyttelse
København
18-06-2021
København
18-06-2021
Ringkjøbing Landbobank søger medarbejder til bekæmpelse af hvidvask og operationel risiko
Ringkøbing
30-06-2021
Ringkøbing
30-06-2021

Mere fra ØU Formue

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

OM ØU

Log ind

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15
Salgschef: Sidsel Bogh

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af ØU Formue – det førende magasin for privatinvestorer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af ØU Formue – det førende magasin for privatinvestorer.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]