Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Foreløbig intervenerer Nationalbanken

Økonomisk ugebrev

mandag 27. juni 2016 kl. 9:43

Brexit kan meget vel komme til at betyde, at Nationalbanken på et tidspunkt igen sænker indskudsbevisrenten til -0,75 procent. Men foreløbig styrer Nationalbanken kronekursen med jernhånd gennem intervention. 

En stribe centralbanker var fredag morgen ude med beroligende udtalelser oven på Brexit, og det gælder også Nationalbanken.

”Der er ikke grunde til, at den britiske beslutning om at forlade EU skulle påvirke kronens kurs over for euroen. Hvis der måtte komme et markedspres, vil Nationalbanken gøre det nødvendige for at fastholde kursen. Vi har de redskaber, der er brug for,”

var meldingen fra nationalbankdirektør Lars Rohde.

Resultatet var gennem fredagen en stabil krone på det niveau, hvor markedet nu har erfaret, at centralbanken sætter grænsen, nemlig omkring 7,435 EUR/DKK. Nordea vurderer, at Nationalbanken kun vil sænke renten, hvis der kommer et stigende pres på kronen. Det er ukendt, hvor store beløb der efter afstemningen interveneres for, men til sammenligning var den samlede intervention i maj på 24 mia. kr. Sammenligner man med tidligere forløb, da der var et opadgående pres på kronen, er Nationalbanken tydeligvis villig til at lade valutareserverne vokse med flere hundrede mia. kr., hvis det er nødvendigt.

FAST_Fort

Nordea vurderer, at det er sandsynligt, at ECB senere vil sænke renten og herudover forlænge opkøbet af obligationer til udover marts 2017. Foreløbig har ECB sagt, at man holder nøje øje med markedet, og at man er i kontakt med andre centralbanker. Nordea forventer, at ECB kommer med en melding om rentenedsættelse i løbet af fjerde kvartal. Det vil i givet fald meget vel kunne få Nationalbanken til at følge trop og til den tid også sænke renten, for at undgå at en nedsættelse fra ECB giver ekstra opadgående pres på kronen.

Samtidig er der udbredt enighed i markedet om, at man ikke kan forestille sig, at Nationalbanken sænker renten mere end til -0,75 procent. Dermed er der kun plads til en rentenedsættelse på 10 basispoint, og ræsonnementet synes at være, at Nationalbanken derfor gemmer dette skud i bøssen, til ECB eventuelt gør noget senere på året.

 

FAST_kortRente

 


 

 

Søg i VidensbaseØkonomisk Ugebrevs Vidensbase med adgang til artikler, analyser og kortlægninger fra alle publikationer (Abonnenter kan hente password med e-mailadresse her)

Køb enkeltartikel: Ønsker du at købe enkeltartikler, skal du først oprette dig som bruger her

Køb årsabonnement: Ønskes årsbonnement kan det ske her. Du får du straks adgang til Vidensbasen (søgbart artikelarkiv)

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank