Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Globalt konjunkturbarometer i flere års laveste

Økonomisk ugebrev

mandag 31. august 2015 kl. 11:22

Økonomisk Ugebrevs KonjunkturBarometer for den Globale Økonomi har den seneste måned tippet kraftigt nedad, og den samlede score på minus 0,8 er den laveste score i tre år. Udfaldsrummet for den samlede barometerscore er mellem plus to og minus to. De ti målepunkter i barometeret vægter lige meget, og vi har aldrig påstået, at kompositionen af vores barometer var videnskabeligt korrekt. Men over de seneste år har vi konstateret, at barometeret, både for dansk og den globale økonomi, har været en ganske pålidelig indikator for, hvad der sker derude.

Vores KonjunkturBarometer indikerer altså, at den globale økonomi er på vej mod en markant økonomisk opbremsning. Barometerstanden bliver blandt andet trukket ned af historisk lave priser på industrielle råvarer og af containerfragtrater. Også PMI for Kina er med til at sætte den samlede score under vand. I denne opdatering falder den samlede score fra minus 0,6 til minus 0,8, da yderligere to signaler sættes ned. For det første indgår det toneangivende amerikanske S&P 500 indeks som et signal i vores barometer. Og aktiemarkederne er som bekendt over de seneste uger faldet kraftigt tilbage, og med en styrke, som giver mindelser om finanskrakket i efteråret 2008.

For det andet er der i denne måned det første tilbagefald i Conference Boards ledende indikator for amerikansk økonomi i flere år. Den amerikanske tænketank skriver: ”The Conference Board Leading Economic Index® (LEI) for the U.S. declined 0.2 percent in July to 123.3 (2010 = 100), following a 0.6 percent increase in June, and a 0.6 percent increase in May. “The U.S. LEI fell slightly in July, after four months of strong gains. Despite a sharp drop in housing permits, the U.S. LEI is still pointing to moderate economic growth through the remainder of the year,” said Ataman Ozyildirim, Director of Business Cycles and Growth Research at The Conference Board. “Current conditions, measured by the coincident economic index, have been rising moderately but steadily, driven by rising employment and income, and even industrial production has improved in recent months.”

Samlet set tegner der sig et ret dystert billede af den globale økonomi, når der tages udgangspunkt i de ledende indikatorer. Økonomer påpeger, at det ser rimeligt fornuftigt ud, når man ser på de traditionelle makroøkonomiske målepunkter som beskæftigelse og BNP-vækst. Begge komponenter er dog markante lagging indikatorer, som først et stykke tid efter hændelsen viser, hvad der sker i den virkelige verden. Realiteten lige nu ser ud til at være den, at kinesisk økonomi bremser op, mens Europa tilsyneladende fortsat viser moderat fremgang, baseret på de seneste PMI-data. USA’s økonomi ser ud til at bremse op. Både Conference Boards ledende indikator og ECRI indikatoren indikerer, at der sker en opbremsning i amerikansk økonomi. Dette billede bekræftes også af den seneste BNP prognose fra Atlanta FED, som indikerer en BNP vækst i Q3 på kun 1,4 procent, mens konsensus forecastet ligger på 2,7 procent, altså noget lavere end i Q2.

Samlet ser er der et stigende antal usikkerheder omkring den globale økonomi, og der er måske det vi begynder at kunne aflæse i Økonomisk Ugebrevs KonjunkturBarometer for den Globale Økonomi.

[postviewcount]

Jobannoncer

Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet økonomimedarbejder med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region Hovedstaden
Spændende og alsidig stilling som økonomi- og administrationschef
Region Hovedstaden
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Forbrugerrådet Tænk søger en ny direktør
Region Hovedstaden
INSTITUTLEDER PÅ AAU BUSINESS SCHOOL – Aalborg Universitet
Region Nordjylland
Financial Controller til Process Integration ApS
Region Midt

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank