Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Netcompany er eneste C25-købsanbefaling

Bruno Japp

mandag 29. maj 2023 kl. 9:00

Tilliden til NasdaqOMX skrider: Oplysningskvalitet halter

Kommentarerne til C25-aktierne er primært baseret på teknisk analyse med en tidshorisont på 2-3 uger og ikke dybdegående fundamentalanalyser. Købs- og salgsanbefalingerne er kun vejledende.

A. P. Møller – Mærsk A – Sælg, Aktuel kurs: 11500,00
A. P. Møller – Mærsk A følger stort set selskabets B-aktie og giver derfor ikke anledning til en selvstændig analyse.

A. P. Møller – Mærsk B – Sælg, Aktuel kurs: 11670,00
APM faldt onsdag ned under støttelinjen ved kurs 11600, og kursen ligger nu på kanten af intervallet 10300-11600. Aktiens kortsigtede potentiale er derfor sandsynligvis negativt.

Ambu – Hold, Aktuel kurs: 109,80
Ambu lykkedes heller ikke med sit tredje forsøg på at bryde op gennem modstanden ved kurs 115. Vi holder muligheden for et nyt angreb på kurs 115 åben, men salgsanbefalingen ligger lige om hjørnet.

Bavarian Nordic – Sælg, Aktuel kurs: 190,85
Bavarian Nordic var kun kortvarigt tilbage i kursintervallet 205-255, før aktien blev sendt nedad igen. Der er mulighed for yderligere et forsøg på gennembrud, men sandsynligheden er aftagende.

Carlsberg B – Sælg, Aktuel kurs: 1085,00
Carlsbergs flotte stigning blev afløst af et markant kursfald, som har sendt kursen tilbage til niveauet fra april. Vi forventer en kort korrektion opad, der kan benyttes som en salgsmulighed.

Chr. Hansen – Hold, Aktuel kurs: 528,00
Chr. Hansens seneste kurstop i 547 lå lavere end forrige top i 556, og det fortæller om en aftagende styrke i aktien. Det er endnu for tidligt til en salgsanbefaling, men den er tæt på.

Coloplast – Sælg, Aktuel kurs: 878,00
Coloplast fortsætter det lodrette kursfald fra toppen i 985. På kort sigt vil det være naturligt med en stigning op til modstandslinjen ved kurs 890, men vi forventer et nyt fald umiddelbart derefter.

Danske Bank – Hold, Aktuel kurs: 143,55
Danske Bank svinger i kursintervallet 135-145, men styrketallet RSI14** holder sig i intervallet 35-60. Det indikerer en aktie med begrænset styrke, og det rækker kun til en Hold-anbefaling.

Demant – Sælg, Aktuel kurs: 272,70
Demant blev afvist flere gange ved forsøget på at komme forbi modstandslinjen ved kurs 290. Det næste mål er støttelinjen ved kurs 255, og et fald endnu længere ned er sandsynligt.

DSV – Sælg, Aktuel kurs: 1336,00
DSV forsøgte igen at passere modstandslinjen ved kurs 1350, og det mislykkedes endnu engang. DSV har støtte ved kurs 1230, men et manglende kortsigtet potentiale udløser en salgsanbefaling.

FLSmidth – Hold, Aktuel kurs: 296,00
FLSmidth er endnu en aktie, som mislykkedes med et nyt angreb på en modstandslinje. Den ligger ved kurs 310. Vi siger alligevel Hold pga. de stigende kursbunde, som er et positivt signal.

Genmab – Hold, Aktuel kurs: 2820,00
Genmab forsøger at passere kurstoppen i 2905 fra midten af april, men det er ikke lykkedes endnu. Aktiens styrke gør det dog acceptabelt at holde aktien i porteføljen lidt endnu.

GN Store Nord – Hold, Aktuel kurs: 179,55
GN Store Nord steg mere end 10 pct. torsdag efter en kapitaltilførsel onsdag aften. Den var imidlertid ikke stor nok til at være en mirakelkur for GN’s gældsproblem, så vi siger indtil videre kun Hold.

ISS – Sælg, Aktuel kurs: 134,65
ISS benyttede ugen til at arbejde sig endnu længere nedad efter endelig at have opgivet forsøget på at komme forbi modstandslinjen ved kurs 143. Vi forventer, at kursfaldet bliver endnu større.

Jyske Bank – Hold, Aktuel kurs: 485,60
Jyske Bank har etableret en solid bund ved niveauet omkring kurs 470, og aktien er kursmæssigt p.t. en af de stærkeste bankaktier. Vi holder derfor muligheden for en stigning forbi kurs 500 åben.

Netcompany – Køb, Aktuel kurs: 295,50
Netcompanys 1. kvartalsregnskab blev modtaget positivt, og efter en kort pause genoptager kursen nu stigningen. Netcompany steg torsdag 6,4 pct., og stigningen fortsatte fredag med yderligere 4,0 pct.

Nordea – Hold, Aktuel kurs: 70,65
Nordea ser ud til at have et støtteniveau ved kurs 68-70, men lavere og lavere kurstoppe øger presset på dette niveau. Salgsanbefalingen kommer dog først ved et fald under kurs 68.

Novo Nordisk B – Hold, Aktuel kurs: 1137,60
Novo Nordisks stigning er gået i stå ved kursniveauet 1150-1170, og aktiens styrke er aftagende. Det er for tidligt at anbefale et salg, men højere end en Hold-anbefaling kan vi p.t. ikke gå.

Novozymes B – Hold, Aktuel kurs: 351,20
Novozymes sender blandede signaler med stigende kursbunde og faldende kurstoppe. Indtil investorerne beslutter sig for kursens retning herfra, bør aktien følges fra sidelinjen.

Pandora – Sælg, Aktuel kurs: 568,80
Pandora accelererede i løbet af ugen den nedtur, som startede med en række mislykkede forsøg på at komme forbi modstandslinjen ved kurs 655. Næste mål er støttelinjen ved kurs 525.

Rockwool – Hold, Aktuel kurs: 1708,00
Rockwool er faldet tilbage til loftet i kursintervallet 1550-1690, og et yderligere fald vil udløse en salgsanbefaling. Men indtil videre nøjes vi med at sige Hold.

Royal Unibrew – Hold, Aktuel kurs: 611,80
Royal Unibrew nærmede sig loftet i kursintervallet 550-665, men både aktiens styrke og kursen er faldende. Det seneste kursfald er overraskende stort, så vi tænder den gule advarselslampe.

Tryg – Hold, Aktuel kurs: 159,55
Tryg befinder sig midt i kursintervallet 150-167, og kursen er stigende. Når vi alligevel kun siger Hold, skyldes det, at det kortsigtede kurspotentiale op til 167 er ganske beskedent.

Vestas Wind Systems – Hold, Aktuel kurs: 200,10
Vestas ligger på den rigtige side af 60 dages glidende gennemsnit* i 196, og aktiens styrke er tilfredsstillende. Men det kortsigtede kurspotentiale op til 215 er beskedent, så vi siger kun Hold.

Ørsted – Hold, Aktuel kurs: 614,00
Ørsted er endnu en aktie, som nærmede sig loftet i et kursinterval (kurs 560-680), hvilket indskrænker det kortsigtede kurspotentiale. Ugens fald medfører, at Ørsted må nøjes med en Hold-anbefaling.

Bruno Japp

* Hvad er 60 dages glidende gennemsnit?

60 dages glidende gennemsnit er en akties gennemsnitlige lukkekurs de seneste 60 dage. 60 dage svarer til det omtrentlige antal børsdage de sene­ste tre måneder. Dette gennemsnit beregnes hver dag, og giver dermed en udglattet kursgraf, hvor de daglige udsving er fjernet. Det giver et klarere billede af aktiens retning, og om hvorvidt investorernes holdning til aktien er ved at ændre sig i positiv eller negativ retning.

** Hvad er RSI 14?

RSI14 er en forkortelse for Relative Strength Index, og det er et matematisk værktøj, som beregner styrken i en aktie, og udtrykker den i et tal mellem 0 og 100. Dette tal kan beregnes for forskellige tidsperioder, men styrken over en 14 dages periode er den traditionelle, og det er den vi anvender.

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank