Strid om 800 mio. mellem Kasi-Jesper og Pandora er i byretten
Først var det et forsøg på at få åbnet et konkursbo, der røg på halen. Nu forsøger familien Kasi så via et civilt søgsmål at få et trecifret millionbeløb ud af børsnoterede Pandora, der mener, det er absurd teater
Det lykkedes ikke for de tidligere ejere af selskabet Kasi ApS at få åbnet konkursboet, så de kunne komme tættere på, om børsnoterede Pandora har gemt resultater af vejen, så Pandora slap for at betale mere end 800 mio. kr. til selskabet.
En earnout betaling som det sidste led i, at Kasi-Jesper solgte sine aktier i selskabet Pandora CWE for 400 mio. kr. til Pandora og en aftale om, at sidste betaling skulle ske på baggrund af resultatet i Pandora CWE i 2014.
Det var først Sø- og Handelsretten, der afslog at åbne boet, i næste omgang Østre Landsret. Det har ført til, at advokat Dan Terkildsen har anlagt en sag direkte mod Pandora ved retten på Frederiksberg.
Dan Terkildsen siger: ”Hvis Pandora havde betalt, hvad de skulle, var selskabet Kasi ApS ikke gået konkurs, hvilket ramte de ultimative kapitalejere – altså familien Rasmussen. Siden har det vist sig ifølge dem og interne Pandora dokumenter, at Pandora inklusive renter fra 2015 skulle have udbetalt 824 mio. Der er tale om et retsbrud.”
Med andre ord, at Pandora var med til at fremtvinge en umiddelbart unødvendig konkurs i Kasi ApS.
Økonomisk Ugebrev har i en række artikler skrevet om sagen, og det er et springende punkt, hvorfor interne Pandora dokumenter viser, at der i 2014 var et overskud på 76,2 mio. EURO i Pandora CWE, mens der i regnskabet indleveret til myndighederne var et underskud på 135 mio. kr. Link.
Det interne resultat havde medført en klækkelig earnout modsat underskuddet. Økonomisk Ugebrev har forsøgt at få Pandora til at forklare sig om det interne dokument, som er et af flere, der peger på, at det officielt udmeldte resultat ikke er korrekt.
Pandora ønsker gerne omtale af sagen med, at konkursboet ikke blev åbnet ved to retsinstanser, og har rettet henvendelse til Økonomisk Ugebrev i denne uge, men har i månedsvis ikke ønsket at svare på spørgsmål til egne dokumenter. Det er heller ikke lykkedes at få svar fra Pandora i denne omgang.
Om sagsanlægget i retten skriver advokat i Pandora Jeppe Jensen til Økonomisk Ugebrev: ”Jesper Nielsen forsøger desperat at puste liv i et grundløst krav, der allerede er endelig afgjort i en voldgiftssag. Hverken Jesper Nielsen, hans mor eller hans søster har noget krav mod Pandora, så deres stævning er absurd og endnu et bizart forsøg på at narre folk til at købe hans værdiløse lodsedler.”