Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Solar presses på kort sigt af svag grøn omstilling

Bruno Japp

torsdag 16. november 2023 kl. 11:55

Solar presses på kort sigt af svag grøn omstilling

Solars aktiekurs toppede den 8. februar i kurs 679, og siden er det gået jævnt ned ad bakke. 3. kvartalsregnskabet i begyndelsen af november blødgjorde ikke investorerne, som fortsatte med deres udsalg af aktien.

Med kursfaldet har aktien mistet 38 pct. i værdi siden årets top og 21 pct. siden vores analyse i ØU Formue 22/2023. Dengang konkluderede vi, at worst case scenario var indregnet i kursen, og at vi så aktien som en god langsigtet investering. Med udgangspunkt i den negative kursudvikling op til det seneste kvartalsregnskab er det nærliggende at forklare det med forventningen om en kommende nedjustering. Den kom imidlertid ikke. Omsætningen faldt ganske vist 9,2 pct. i 3. kvartal i forhold til samme kvartal i fjor, men Solar konstaterer, at omsætningsudviklingen i 3. kvartal stort set var i overensstemmelse med forventningerne. Hvis vi går tilbage til halvårsregnskabet, fremgår det da også, at Solars forventning var ”stagnant or negative” markeder i alle koncernens lande. Det pointeres endvidere, at den negative udvikling ville blive endnu tydeligere i 2. halvår, da effekten fra prisstigninger i 2022 efterhånden ville aftage. Det var altså ikke en overraskelse, at omsætningen gik baglæns i 3. kvartal.

På trods heraf fastholder Solar igen indtjeningsforventningerne. I halvårsregnskabet bekræftede man forventningen om et EBITDA på 900 mio. kr., og det gentog man i 3. kvartalsregnskabet. Kvartalets EBITDA på 187 mio. kr. blev endvidere beskrevet som værende på linje med forventningerne.

Solar handles p.t. til en Price/Earnings på 5,28, og det er så lidt, at aktien burde betragtes som et godt tilbud. Men kursen falder alligevel på trods af, at selskabet kvartal for kvartal fastholder indtjeningsforventningerne.

I et vist omfang er kursudviklingen imidlertid ikke blot resultatet af de selskabsspecifikke forhold, men også af forventningerne til den sektor, selskabet befinder sig i.

Solar er knyttet til sektoren Industrial Goods and Services, og dette sektorindeks er faldet 18 pct. de seneste tre måneder. Investorerne er altså i gang med en betydelig revurdering af denne sektor.

Samtidig har vi i 2023 oplevet en markant tilbagegang i investorernes interesse for grøn omstilling, hvilket må betragtes som en overraskelse. På den hjemlige front har vi således set kursfald i Vestas og Ørsted, mens vores ugentlige gennemgang af ETF’erne viser et negativt afkast på 35 pct. i Global Clean Energy i år.

Den grønne omstilling er altså under pres for tiden, og det rammer også Solar, som i 3. kvartalsregnskabet skriver: ”The green transition is still expected to deliver strong growth rates despite the disappointing development in Q3”.

På kort sigt står investorerne tydeligvis midt i en skeptisk periode mht. værdiansættelsen af selskaberne, som deltager i den grønne omstilling. Men hvis man deler Solars opfattelse af, at der på langt sigt er tale om en vindersektor, så er aktien et godt køb ved de aktuelle meget lave nøgletal.

Vi deler den langsigtede optimisme og anser aktien for et godt langsigtet køb ved den aktuelle kurs.

Bruno Japp

Konklusion

Aktuel kurs 400,00

Kortsigtet (< 3 mdr.) Hold

Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 460

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Solar - aktuelle signaler

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank