Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Aktuelle aktier, der bør holdes øje med

Bruno Japp

mandag 17. juni 2024 kl. 7:00

Aktuelle aktier, der bør holdes øje med

Her gennemgår vi de aktier, som lige nu vækker opmærksomhed ud fra en teknisk synsvinkel. Det kan være ved en stigning op gennem en modstandslinje, et fald ned gennem en støttelinje, udbrud fra en trendkanal, en tilstand af overkøbt eller -solgt som følge af en hurtig stigning eller et hurtigt fald etc.

Novo Nordisk
Anbefaling: Køb
Aktuel kurs: 991,00

Novo Nordisk fortsætter opad, og omsætningen i aktien er stort set ens ved kursstigning og -fald. Det fortæller os, at der overordnet set er enighed blandt investorerne om kursens aktuelle retning.

Novonesis
Anbefaling: Køb
Aktuel kurs: 407,40

Novonesis er den anden C25-aktie i Novo-familien, og den følger sin storebror opad. Næste modstandslinje ligger ved kurs 430, så trods denne uges kursfald bør der fortsat være et brugbart potentiale i aktien.

Carlsberg
Anbefaling: Hold
Aktuel kurs: 938,20

Carlsbergs gennembrud af modstandslinjen ved kurs 960 blev i første omgang slået tilbage. Men vi hæfter os ved, at kursbundene er stigende, og det indikerer en underliggende styrke. Et køb kan godt forsvares, men den forsigtige investor afventer en stigning forbi den psykologiske grænse ved kurs 1000, før et køb overvejes.

Ørsted
Anbefaling: Hold
Aktuel kurs: 385,80

Ørsted er sivet nedad siden den hurtige stigning i starten af maj, og nu testes 50 dages glidende gennemsnit i 399. Der ligger en svag støtte ved 380, og et fald derunder udløser en salgsanbefaling.

cBrain
Anbefaling: Sælg
Aktuel kurs: 248,50

cBrain faldt tirsdag ned gennem bunden i en stigende trendkanal. Kursfaldet på 13 pct. blev udløst af en nedjustering fra et enkelt finanshus, og den voldsomme kurseffekt fortæller om investorernes stigende frygt for fremtiden.

NTG
Anbefaling: Sælg
Aktuel kurs: 281,50

NTG’s angreb på modstandslinjen ved kurs 305 mislykkedes, og nu testes 50 dages glidende gennemsnit i 286. Den forsigtige investor lægger stor vægt på faldet ned gennem bunden af en to måneder lang trendkanal. Vi siger nu Sælg.

Alm. Brand
Anbefaling: Køb
Aktuel kurs: 13,35

Alm. Brands fald fra den seneste kurstop er en naturlig reaktion på en betydelig kursstigning, og vi forventer, at kursen holder sig på den rigtige side af støttelinjen ved kurs 13,3.

ChemoMetec
Anbefaling: Sælg
Aktuel kurs: 315,20

ChemoMetec blev afvist ved forsøget på at komme forbi 50 dages glidende gennemsnit og modstandslinjen ved kurs 360. I et marked, hvor investorerne bliver stadigt mere skeptiske overfor høje værdiansættelser, ligner det et fortsat kursfald.

Bavarian Nordic
Anbefaling: Sælg
Aktuel kurs: 162,50

Bavarian Nordic formåede ikke at passere modstandslinjen ved kurs 180, og det udløste på kort sigt en negativ kursreaktion. Kursbundene har imidlertid været stigende, så aktien kan genkøbes ved et fald ned mod niveauet omkring kurs 150.

Bruno Japp

Tidshorisont for anbefalinger: Kommentarerne er primært baseret på teknisk analyse med en tidshorisont på 2-3 uger og ikke dybdegående fundamentalanalyser. Ovenstående anbefalinger kan pga. den korte tidshorisont afvige fra vores anbefalinger med en længere tidshorisont andetsteds i ØU Formue.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at en aktie kan være købs- eller salgsegnet på kort sigt uden at være det på længere sigt. Bemærk endvidere, at købs- og salgsanbefalingerne kun er vejledende.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank