Den mindre privatejede porteføljemanager BLS Capital Fondsmæglerselskab står bag den mest succesrige danske investeringsforening i 2017. Økonomisk Ugebrev kårer hvert år den bedste investeringsforening, baseret på bedst performance i Globale Aktier, da det er den disciplin, hvor der er bedst mulighed for at skille sig ud.

Investeringsforeningen BLS Invest forvaltes af tomandshæren, Anders Lund og Peter Bundgaard, som er velkendt fra de seneste årtier i den danske investeringsverden. Tidligere som meget succesfulde forvaltere af danske aktier i henholdsvis Nordea og Alfred Berg, hvor de mere eller mindre sammen skabte super gode afkastresultater frem til finanskrisen.

Deres fokus på udvalgte MidCap aktier, som blev markedsført aggressivt i erhvervsmedierne, stoppede brat under finanskrisen, da de fleste af deres aktier faldt sammen – med resten af markedet.

Ikke tilfældigt blev BLS Capital stiftet januar 2008, hvor de i hvert fald de seneste år ikke har haft udpræget succes med danske aktier. Til gengæld har tomandshæren skabt meget flotte afkast i deres globale afdeling, som har en formue på 592 mio. kr.

Afkastet det seneste år er på knap 21 procent, og det er klasser bedre end langt de fleste andre afdelinger baseret på globale aktier, her opgjort efter Morningstar Large Cap Blend og Large Cap Growth kategorierne. Kun Handelsinvest, Nykredit og Sparinvest ligger i nærheden af BLS’ afkast. Resten halter meget langt bagefter med årsafkast på 15 procent og derunder.

Præstationen er imponerende, fordi da globale aktier er en af de vanskeligste investeringsdiscipliner, fordi der netop er så mange valgmuligheder. Det giver til gengæld også grundlag for at skille sig positivt ud, men også negativt ud. Der er sjældent en lige middelvej.

Og netop disse betydelige frihedsgrader giver også behov for en meget grundig og gennemtænkt investeringsproces, hvor man altså er oppe mod de største analyseteams fra de største kapitalforvaltere som eksempelvis Danske Bank og Nordea. Begge storbanker ligger et godt stykke nede af ranglisten, men Nordea dog betydeligt højere oppe end Danske Bank.