Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Danske Bank udvider Private Banking

Linda

lørdag 21. maj 2016 kl. 17:35

Leder af Danske Banks Wealth Management og Private Banking, Marlene Nørgaard, fortæller i dette interview, hvordan Danske Bank har indrettet sin Private Banking-forretning.

Udgangspunktet er en lav månedlig ydelse og ekstra betaling for tilvalg af ydelser ud over basisprodukterne.

ØU: 47 % af jeres kunder er tilfredse eller meget tilfredse, 32 % er neutrale. Selvom Danske Bank scorer højest på nettotilfredshed, er det så godt nok?
MN: ”Det synes jeg ikke. Vi ønsker at gøre en forskel for kunderne, så det er heller ikke godt nok for os, at en del af kunderne har en ”neutral” holdning. Vi synes ikke, at det er godt nok at være en neutral samarbejdspartner. Vores ambition er at få alle op i den bedste ende.”

Hvordan tror du, at I adskiller jer fra de nære konkurrenter?
”I den her branche er det ”big is beautiful.” Ved at have mange kunder har vi mulighed for at skræddersy vores Private Banking-ydelser til en stribe forskellige veldefinerede målgrupper og dermed give mere præcis rådgivning. Private Banking-kunder er ofte lidt mere komplekse end almindelige filialkunder. Derfor skal man kunne det, man siger, man kan, og som oplyses på vores hjemmeside. Vi skal blandt andet kunne lave en ordentlig pensionsplanlægning, rådgive ved boligkøb herhjemme og i udlandet, om generationsskifte og ved arv. Vi skal kunne møde kunden i forhold til kundens livscyklus.”

Hvordan har I struktureret kunderne efter deres forskellige behov?
 ”Vi har søgt at etablere nogle afdelinger inden for Private Banking, som er indrettet efter, hvor kunderne er. Eksempelvis for de lidt ældre kunder har vi ”Private Banking Senior”. Er man yngre, har vi ”Private Banking Young.” Et eksempel på et andet subsegment er ”Private Banking Next Generation,” hvor mere velhavende søger at forberede at levere videre til næste generation, eksempelvis en pengetank eller en virksomhed. Endelig har vi ”Private Banking Elite” for kunder med formuer over 50 mio. kr, hvor kompleksiteten ofte er en anden. Og der kommer flere subsegmenter til. Stordrift er nødvendig for at kunne stille med alle kompetencer.”

På jeres hjemmeside oplyses det, at man som Private Banking-kunde i Danske Bank betaler 300 kr. om måneden. Hvad er jeres forretningsmodel?
”Som familie betaler man 300 kr. om måneden. For det beløb får man adgang til en assistentrådgiver og rådgivning under de forskellige subsegmenter, herunder kreditkort. Hertil kommer, at man betaler ekstra efter det, man trækker på af særlig ekspertrådgivning, og på handel med værdipapirer. Så det svarer lidt til et fitnesscenter, hvor man har adgang gratis til maskinerne, men betaler ekstra for specielle ydelser. Blandt andet kan man vælge at investere selv til en billig kurtage, eller en højere kurtage for mere direkte investeringsrådgivning fra en rådgiver.”

Ifølge vores survey oplyser flere af jeres kunder, at de samlet betaler over en halv procent af nettoformuen i årlige omkostninger?
 ”Som udgangspunkt er det ikke en prismodel, vi anvender. Som nævnt er basis en lav månedlig betaling, plus det man så vælger ekstra ud over grundprodukterne. For nogle særlige forvaltningsmandater, som normalt kun tilbydes til institutionelle kunder, tager vi fast pris. Men det er ikke sådan, at vi hos nye kunder opkræver en fast procent årlig af den samlede formue, som nogle af vores konkurrenter gør.”

Vores survey viser, at de fleste banker i tilknytning til deres Private Banking inviterer kunderne på rejser, golfture, til koncerner og andre events. Hvorfor er det vigtigt?
”Kunderne opfatter det som en vigtig del af at være kunde i Private Banking. Det er en forventning hos kunderne, og en del af konceptet. Men det er også klart, at det kun giver mening, hvis de basale ydelser er i orden, og at kunderne er tilfredse. Relationer opbygget gennem events bliver forfladigede, hvis det forretningsmæssige samarbejde ikke spiller. Så bliver det let opfattet som negativt, som indpakningspapir uden indhold.”

Generelt er der mange Private Banking-kunder, der ikke er tilfredse med deres bank. Er der grund til at tro, at der er en forventningskløft mellem det, kunderne forventer, og det bankerne faktisk tilbyder?
 ”Det er i hvert fald vigtigt hele tiden at have føling med, hvad kunder ønsker og forventer. Så det arbejder vi meget med. Vi tager kunder ind og snakker med dem om, hvad de synes, vi kan gøre bedre. Så vi lytter meget til, hvad kunderne siger. Som aktør inden for Private Banking skal man også være opmærksom på, at det er et meget krævende publikum, så det er vigtigt at indrette sig efter det.”

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Erhvervskonsulent til Erhverv og Iværksætteri i Svendborg Kommune
Region Syd
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
International Sales Manager til Salg & Marketing
Region Syddanmark.
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Medarbejder til vurdering af investeringsejendomme
Region Syd
Business Analyst
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
ØKONOMICHEF TIL GLOSTRUP BOLIGSELSKAB
Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Strategikonsulent søges til Dansk Erhverv
Region Hovedstaden
Direktør – Destination Kystlandet
Region Midt
Vil du være med til at uddanne Finansøkonomer, Au i finansiel rådgivning og P.ba. i Finans?
Region Sjælland.
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank