Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Global økonomi peger igen nedad

Morten W. Langer

lørdag 11. maj 2019 kl. 20:49

Efter at de økonomiske indikatorer i USA og Kina den første del af året udviklede sig positivt, går det igen nedad bakke. Og denne gang synes det at være synkront, så både USA, Europa og Kina bremser op samtidigt. Økonomisk Ugebrevs Konjunkturbarometer for den Globale Økonomi er igen i markant minusscore.

For tiden er det meget vanskeligt at finde positive signaler for udviklingen i de store, regionale økonomier, i hvert fald når man kigger på de ledende indikatorer og målingerne af erhvervstilliden. Mange økonomer har det med mest at kigge på lagging indicators, eksempelvis udviklingen i beskæftigelsen. Men det siger mest noget om de centrale drivkræfter i erhvervslivet for tre-seks måneder siden, og altså ikke det fremadrettede.

Billedet bekræftes af den seneste samlede må-ling af den globale erhvervstillid, sammenfattet af J.P. Morgan. I den seneste opdatering hedder det blandt andet, at ”the global service sector continued to outperform its manufacturing counterpart in April. This was despite output growth easing to a three-month low, with decelerations signaled across the business, consumer and financial services sub-industries. Conditions in manufacturing remained lacklustre, with production still rising at a near-stagnant pace.”

Indikatorerne for Europa ser bestemt heller ikke gode ud. Markit skriver , at ”the final eurozone PMI for April came in slightly higher than the flash estimate, though still indicated that the economy lost a little momentum at the start of the second quarter and that growth remains worryingly lackluster. The survey is indicative of the economy growing at a quarterly rate of approximately 0.2%, but manufacturing remained mired in its steepest downturn since 2013 and service sector growth slipped lower.”

For Europa viser de seneste målinger af erhvervstilliden, at der er meget stor forskel i optimismen fra sektor til sektor. Indenfor bryggeri, software, industriel service, byggeri og real state går det fortsat fremad. Til gengæld ser det ikke godt ud for kemisk industri, metal og mining, fremgår det af den seneste opgørelse fra Markit .

De nyeste data fra tyske IFO viser , at ”the mood among German managers became slightly gloomier this month”

Mest bekymrende er det dog, at amerikansk økonomi, som det seneste halve år ellers har væ-ret det globale trækdyr, nu også begynder at vise stor svaghed. USA’s fremstillingsindustri viser fortsat tilbagegang, viser Markits PMI-måling . Atlanta Fed’s BNP-estimat siger nu en vækst i andet kvartal på moderate 1,6 procent, og de seneste ugers opdatering af ECRI’s historisk træfsikre barometer er på det seneste igen vendt nedad.

B4bf598aa9fece2c4689

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank