Gyldendal står foran et dårligt 2019

Flere gange har en udlandsdansker presset kursen på aktier i forlaget Gyldendal op på et kunstigt højt niveau - og det både forvirrede markedet og gavnede ham selv. Det påstår Bagmandspolitiet, som har rejst tiltale om kursmanipulation mod manden, der bor i Østen. Nu risikerer manden, som tidligere har haft en høj stilling i et dansk selskab, at blive straffet med fængsel. (se Ritzau historie 241000) - -Facaden på Gyldendals Forlag på Klareboderne 3 i København fotograferet søndag d. 24 august 2014. Gyldendals Forlag er Danmarks største. Deres logo er en trane. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2014)

Gyldendals indtjening toppede for to år siden, og derefter er det gået nedad bakke. Bliver 2019 et nyt lavpunkt, eller er bunden nu nået?

Set over de seneste fem regnskabsår har Gyldendal stort set holdt en uændret omsætning, men for bundlinjeresultatet er det gået anderledes. Resultaet før skat på 76,6 mio. kr. i 2015 faldt betydeligt i både 2016 og 2017, og nedturen fortsatte i 2018. Vi har endnu ikke set årsresultatet 2018, men i selskabets Profit Warning i august forventede man et fortsat fald i indtjeningen. Denne gang på mere end 50% i forhold til sidste år.

En del af de seneste tre års tilbagegang kan tilskrives konkrete engangsbegivenheder, som f.eks. en fratrædelsesaftale i forbindelse med pensionering af selskabets tidligere direktør. Men en væsentlig...

Læs også:  Itraxx; Storinvestorerne tager igen mere risiko på bøgerne

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her