Gyldendal står foran store forandringer

Flere gange har en udlandsdansker presset kursen på aktier i forlaget Gyldendal op på et kunstigt højt niveau - og det både forvirrede markedet og gavnede ham selv. Det påstår Bagmandspolitiet, som har rejst tiltale om kursmanipulation mod manden, der bor i Østen. Nu risikerer manden, som tidligere har haft en høj stilling i et dansk selskab, at blive straffet med fængsel. (se Ritzau historie 241000) - -Facaden på Gyldendals Forlag på Klareboderne 3 i København fotograferet søndag d. 24 august 2014. Gyldendals Forlag er Danmarks største. Deres logo er en trane. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2014)

Gyldendals omsætning har stort set stået i stampe de seneste fem år, og samtidig er indtjeningen styrtdykket. Det primære driftsresultat faldt med 56% i 2018.

Et årsregnskab med en halvering af bundlinjeresultatet og en forrentning af den investerede kapital på 5,5% kan kun betegnes som miserabelt.

Hvis vi sammenligner med tallene for tre år siden er omsætningen ganske vist steget en smule, men til gengæld er bundlinjeresultatet faldet med 71%, og forrentningen af den investerede kapital er styrtdykket fra 30,7% til 5,5%.

Og det bliver ikke bedre til næste år, hvor man budgetterer med en omsætning på et lidt højere niveau end i 2018, men et resultat før skat på samme niveau som i år.

Isoleret set burde denne udmelding i vores beregninger sende selskabets aktiekurs ned...

Læs også:  DAX Future: Rallysignalet holder stand, men hold øje med dette mærke

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her