Hvidvasksag rammer Danske Banks bundlinje

(ARKIV) Danske Bank den 23. januar 2014. Bagmandspolitiet har indledt en efterforskning mod Danske Bank for overtrædelse af loven om hvidvask. Det oplyser Bagmandspolitiet i en pressemeddelelse. Det skriver Ritzau, mandag den 6. august 2018.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix)

Danske Bank overraskede negativt i årets første kvartal. Især afledte negative effekter fra hvidvasksagen rammer både top- og bundlinje. Det gælder markant højere omkostninger til compliance og højere fundingomkostninger til de nye NEP-baserede kapitalkrav, bl.a. på grund af en ekstra risikopræmie i kølvandet på hvidvasksagen. Men renses for engangseffekter, ser det faktisk ikke så slemt ud, viser en analyse.

I kølvandet på det skuffende Danske Bank-regnskab sendte investorer aktien hele 10 procent ned, til det laveste niveau siden slutningen af marts 2019 og eftersommeren 2013.

Skuffelsen skyldes langt hen ad vejen en varig forringelse af bankens lønsomhed, som ikke var forudset af analytikerne. Nemlig vedvarende hø-jere omkostninger til blandt andet compliance, og...