Hvor langt skal aktiekurserne ned? Og hvor hurtigt?

Copenhagen Benchmark (CB) toppede i 2000 den 26. august, men det lykkedes ikke at passere denne psykologiske grænse. I stedet indledte CB fredag den nedtur, der er bygget op til gennem de seneste par uger.

CB’s top i 1966 den 21. juli var den sidste top, som havde en solid stigning bag sig. Efterfølgende har CB leveret yderligere to toppe, men som vi har illustreret med den faldende grå linje i figuren nedenfor, var der tale om ganske små ændringer fra top til top. Og fredag tog CB pludselig et stort skridt nedad.

Et signal herom finder vi i CB’s to seneste toppe. Den højeste top blev sat onsdag i forrige uge, hvor indekset lukkede i 2000. Næste top blev sat en uge senere, da CB i onsdags lukkede i 1996 og derefter faldt tilbage.

Læs også:  Børsselskaber har boostet cash flow med 55 procent

Der er ganske vist tale om ganske små forskydninger, men når den lavere top sammenholdes med den aftagende styrke i markedet (illustreret ved den grå linje i RSI14-grafikken) bidrager det til billedet af et aktiemarked, som har nået toppen for denne gang.

Det blev bekræftet fredag, og nu er det et åbent spørgsmål, hvor langt vi skal ned. Og hvor hurtigt det kommer til at gå?

Bruno Japp

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her