Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Investorgruppe vil stoppe Torben Jensen

Morten W. Langer

mandag 19. marts 2018 kl. 14:36

En gruppe investorer blandt de 420 tidligere aktionærer i Hellerup Finans-universet går nu efter finanskoncernens bagmand, Torben Jensen. De er i gang med at samle opbakning via en hjemmeside, og de har allerede hyret en advokat. Investorer har samlet set tabt mindst 200 mio. kr. Dividenden er i bedste fald 3 procent.

En gruppe aktionærer og obligationsejere i Hellerup Finans-universet er ved at gøre fælles front for at få afdækket eventuelle uregelmæssigheder og ansvarspådragende forhold i Hellerup Finans gennem de seneste fem år.

Investorgruppen erkender allerede nu, at deres penge sandsynligvis er tabt, og at der ikke er noget at komme efter. Samlet har de gennem årene indskudt over 200 mio. kr. i HF-universet. Til gengæld vil de, med henblik på at få sat en stopper for forretningsmanden Torben Jensen, have undersøgt, om der er foregået noget ansvarspådragende.

Læs også: 420 aktionærer i Hellerup Finans har tabt alt

”I første omgang har vi oprettet en hjemmeside med navnet http://www.jegharinvesteretihellerupfinans.dk for at samle investorer i Hellerup Finans til at kunne finansiere advokatens undersøgelser af sagen. Vi er godt klar over, at vi sikkert har tabt alle vores penge. Men vi vil gerne vide, hvor vores penge er blevet af, og især om der er sket ansvarspådragende forhold,” siger en af initiativtagerne, Kim Nielsen, til Økonomisk Ugebrev.

Venter på konkurs

Investorgruppens mere eller mindre skjulte dagsorden er også, populært sagt, at sætte en stopper for Torben Jensens fremtid som finansmand, erfarer Økonomisk Ugebrev. ”Hvis myndighederne ikke kan forhindre, at sidegadevekseler-typer sælger fantasifulde luftkasteller, vil vi gøre hvad vi kan for at det ikke sker i fremtiden,” siger Kim Nielsen. Investorgruppen vil i første omgang afvente en konkurs i det tidligere Hellerup Finans Holding, som senere blev omdømt til YVC A/S. Selskabet er fortsat under rekonstruktion, efter at Sø- og Handelsretten i sidste uge gav selskabet en måned mere til at realisere aktiver, især salg af 500.000 aktier i selskabet eSignatur. En rekonstruktør har nemlig ikke samme pligt som en kurator til efter en konkurs at undersøge og anmelde ansvarspådragende forhold.

Læs også: eSignatur ved at frigøre sig fra Hellerup Finans

Investorgruppen ønsker særligt følgende forhold undersøgt:

For det første en stribe selskabsretlige fejl og mangler, som allerede er indrapporteret til Erhvervsstyrelsen, blandt andet at udbyde nye aktier uden vedtægtsmæssigt korrekt grundlag.

For det andet om investorerne er blevet vildledt i 2015 og 2016 og har købt aktier og obligationer i Hellerup Finans Holding på et misvisende og vildledende grundlag.

For det tredje hæfter Kim Nielsen sig ved udtalelser fra Torben Jensen ved den seneste generalforsamling om, at han som formand ville få en ændret honorarmodel som arbejdende bestyrelsesformand, nemlig fra en direktørløn på 200.000 kr. om måneden til en resultatafhængig model, efter det oplyste svarende til 5-10 procent af omsætningen. Investorgruppen vil gerne have undersøgt, hvor mange penge Torben Jensen har trukket ud til sig selv privat.

På investorgruppens hjemmeside hedder det: ”Jeg har i samarbejde med min advokat i første omgang afdækket en række uregelmæssigheder, som foreløbigt har dannet grundlag for en orienteringsskrivelse til Erhvervsstyrelsen om mulige fejl i selskabets vedtægter, en politianmeldelse af YVC Holding A/S og et erstatningskrav.”

Læs også: Økonomisk oprydning i Lyngby Boldklub næppe slut

Tvivl om værdipapirer 

Ved et møde i skifteretten i sidste uge blev der fremlagt dokumenter, der viser, at der i dag er værdier for 2,5 mio. kr. i YVC, hvoraf 1 mio. kr. anslås at dække et advokathonorar. De 2,5 mio. kr. er den anslåede værdi af 500.000 aktier i eSignatur, som tillige er i betydelige likviditetsproblemer. Hertil kommer en obligationspost, muligvis i Lyngby Boldklub, til 3,8 mio. kr., som dog er nedskrevet til nul, selvom selskabet fortsat er going concern. Ud af den samlede gæld på 72 mio. kr. til obligationshavere og gældsbreve anslås nu en dividende på ca. 2 procent. Af en redegørelse fremlagt i skifteretten fremgår det, at der er rejst ny aktiekapital efter 30. juni 2017, hvor regnskabet blev fremlagt, med en negativ egenkapital på 60 mio. kr, men de nye aktier modsvarede en markedsværdi på 38 mio. kr. for selskabet: ”Gyldigheden heraf m.v. er under nærmere undersøgelse,” hedder det i rekonstruktionsplanen, skrevet på Plesners brevpapir.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.