Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

ISS’ nye CEO skal skabe potentiale i forretningen

Steen Albrechtsen

mandag 09. november 2020 kl. 7:00

C25 Peer Group Rating: Kun to danske gruppevindere i 2022

Med nytiltrådt CEO er ISS ved at gøre sig klar til en afgørende eksamen i december. Her skal retningen for de kommende år fremlægges, og den skal overbevise investorerne om, at der er potentiale i forretningen.

Et rædselsår for ISS begynder at lakke mod enden, mens anden bølge af corona lægger et fortsat pres på forretningen.

3. kvartalsregnskabet var ikke nogen fest, og der var nok engang nye nedskrivninger og restruktureringsomkostninger, hvoraf kun nogle kan henføres direkte til Covid-19, mens en stor del kan henføres til Deutsche Telekom og andre kontrakter.

Et eller sted er det med til at stille spørgsmålstegn ved forretningens grundlæggende profitabilitet. Meget groft stillet op er det værd at overveje, om det løbende driftsoverskud med jævne mellemrum bliver spist af omstruktureringsomkostninger og nedskrivninger?

Det spørgsmål er ikke blevet mindre aktuelt efter 3. kvartalsregnskabet, hvor det kom frem, at den store 10-årige kontrakt med Deutsche Telekom på henved 4 procent af koncernomsætningen, eller ca. 3 mia. kr. her 15 måneder efter opstarten, fortsat ikke er overskudsgivende, samtidig med at der er store ekstraomkostninger til opstarten. Selvom noget af det kan henføres til Covid-19, og sandsynligvis også til det store IT-nedbrud i marts, så er det bestemt ikke tilfredsstillende.

Det kommer oveni flere andre kontrakter, lande mv. hvor man har underpræsteret og via nedskrivninger og restruktureringsomkostninger sat flere års overskud til.

Selvom sagerne muligvis er enkeltstående, så begynder det at ligne et mønster i mange investorers øjne. Heri ligger måske den allerstørste opgave for den nytiltrådte CEO Jacob Arup-Andersen, som er i gang med at sætte kursen for de kommende år.

ISS vil den 16. december vil fremlægge et ”Strategy Refresh”, hvor vi må antage, at der skal fokus på, hvordan profitabiliteten sikres. Vi forventer dog ikke nogen revolution, men efter de senere års ”deroute” kan det markere et vendepunkt, og det vil i hvert fald blive set som en stor test for investorernes tillid og syn på aktien og dens potentiale.

Rom blev ikke bygget på én dag, og en kæmpe forretning som ISS bliver heller ikke ændret overnight, fordi man fremlægger en ny strategi.

På aktiemarkedet handler det dog som altid i første omgang om forventninger, og i en sønderbombet aktie som ISS’, skal der ikke så meget til vende stemningen. Det er dog heller ikke svært at se det modsatte ske. Hvis man fortsætter i samme retning, vil investorerne med de senere år i erindring ikke vil lade tvivlen komme selskabet til gode.

Short-positioner spøger kraftigt
Henover oktober har vi set en bekymrende udvikling for aktien, når det kommer til de mange short positioner. Ifølge den helt nye statistik fra Finanstilsynet for oktober, er ISS den klart mest shortede danske aktie for 2. måned i træk. Det er bekymrende, da en stor shortposition er en vigtig risikoindikator.

Udover de åbenlyse Covid-19 udfordringer for ISS kan et andet argument for shorterne være, at ISS måske skal rejse ny aktiekapital af hensyn til kapitalstrukturen. ISS’ gæld kan også være på vej til en nedjustering fra de store ratingbureauer.

Alt sammen er indtil videre kun indicier, men også tegn på hvilke fokuspunkt shorterne, og sandsynligvis også en række store investorer, har. ISS har dog ingen væsentlige covenants eller gældsforfald førend 2024.

Er kurs 80 en ny bund?
På regnskabsdagen i onsdags så vi et betydeligt fald fra morgenstunden på op mod 10 procent, helt ned til kurs 83. Men allerede efter 15-20 minutter vendte tendensen, og det blev til en næsten kontinuerlig stigning hele vejen op til kurs 98 dagen efter.

Det interessante er også, at aktien to gange tidligere i oktober måned blev sendt ned omkring kurs 80, og begge gange præsterede pæne comebacks. Det viser, at der en rimelig købsinteresse for aktien på disse historisk lave niveauer.

På konsensusestimaterne er der ikke store ændringer at spore de sidste par måneder, og omsætningsestimaterne for de næste par år er ikke sænket. Det er ikke direkte positivt, men omvendt er det i hvert fald ikke negativt, og det er måske et udmærket udgangspunkt i dag.

Ellers er der ikke megen retning at hente hos analytikerne, som samlet set fordelte sig meget præcist over hele anbefalingsspektret.

De lå dermed gennemsnitligt med en hold-anbefaling og et median-kursmål lige omkring 100 før regnskabet. De første indikationer efterfølgende tyder kun på marginale ændringer hos de fleste analytikere.

Et enkelt tydeligt lyspunkt i regnskabet var, at tre frasalg (Thailand, Brasilien og Malaysia) blev bekræftet. De sikrer at der er omkring 500 mio. kr. i frasalgsprovenu i 2020, og indikerer, at det tidligere provenumål på samlet 2-2½ mia. kr. er intakt. Det er også værd at notere de begyndende tegn på en budkrig om G4S. Selvom selskaberne kun på ganske få områder er direkte konkurrenter, så er der mange ligheder for de meget mandskabstunge serviceselskaber med lave driftsmarginer mv. Interessen for G4S bekræfter, at der – måske ikke mindst på grund af de lave renter – kan være en god forretning i at opkøbe nogle af de serviceselskaber, som kursmæssigt er noget hårdere coronaramt, end den bagvedliggende forretning egentlig er.

Måske en anelse optimistisk fastholder vi vort kursmål fra sidst på 120. Det gør vi i forventning om, at strategiopdateringen kommer til at markere et vendepunkt, og at shortpositionerne har toppet og bliver reduceret i perioden op til årsregnskabet. Kursmålet kan dog forsvares længere end til strategiopdateringen.

Steen Albrechtsen
SA og/eller dennes nærtstående ejer aktier i ISS

Børskurs på analysetidspunktet 96,00

Kursmål (6 måneder) 120,00

Læs tidligere analyser af ISS her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank