Januarrally er i år erstattet af optimismen fra 2019

Rundtosset aktiemarked ender mandag i største stigning Det danske aktieindeks C20 Cap lukkede mandag med en stigning på 5, 1 i kurs 952. Det er den største stigning på en enkelt dag, siden indekset åbnede i 2013.Sr RB 15.02.2016 kl.17.05 Arkivfoto: RB Månedens aktie: Fødevareinvestorer tjente milliarder i juli Ingredienskoncernen Chr. Hansen er månedens mest stigende aktie i C20-indekset på Københavns Fondsbørs. Se RB 31/7 2015 13.21 RB plusLav rente åbner for nye opsparingsmønstre. En faldende rente risikerer at blive en alvorlig hæmsko for vores opsparing. Derfor kan der være grund til at udnytte rentesituationen og tage flere risici. Med en rente, der bliver ved med at falde, er der grund til at overveje, hvordan man bedst muligt kan udnytte den. Den lave rente kan nemlig gøre det både lettere og sværere at spare op.

”Januarrallyet” bliver ikke en realitet i år. Til gengæld kan vi håbe på en fortsættelse af den stigning, som startede tilbage i oktober 2019.

B06d1e04608795eda37eBlandt investorer taler man om begrebet ”Januarrally”, som dækker over markante kursstigninger i januar bl.a. som følge af store investorers placering af pensionsmidler i begyndelsen af året.

En anden begrundelse skulle være, at store investorer benytter slutningen af året til at skille sig af med aktier, som har givet et dårligt afkast, så de kan starte det nye år uden lig i lasten.

Den sidste forklaring er nok mere rygte end realitet, men i år er begrebet Januarrally mindre væsentligt end tidligere. Som det ses af figuren nedenfor startede Copenhagen Benchmark (CB) nemlig sin stigning helt tilbage i oktober, og med...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her