Kun få lyspunkter hos Sydbank

Sydbank Haderslev onsdag 18. februar 2004. En 26-årig kasserer i Sydbanks lokale afdeling i Haderslev fandt fristelsen af de mange penge i kassen for stor. I løbet af to måneder i sommeren 2003 drænede han bankens kasse for 930.000 kroner, som han ødslede bort på at spille Tipstjenestens Oddset. Manden blev onsdag ved retten Haderslev idømt fængsel i ét år og tre måneder. Det ene år af straffen blev gjort betinget med en prøvetid på to år. Samtidig skal kassereren aftjene 200 timers samfundstjeneste, bestemte retten.

Der var ikke mange positive ting at trække frem fra Sydbanks årsregnskab og i særdeleshed præstationen i 4. kvartal. Budskaberne er de samme som hos mange andre banker: hård konkurrence, faldende udlån og rentemarginaler, men en stærk kapitalposition.

Hvad Sydbank ikke har i indtjeningspower i øjeblikket har den til gengæld i kapital, hvor den egentlige kernekapital kan opgøres til 17,3%, og den samlede kapitalprocent er på hele 22,4%. Det kan ses i sammenhæng med et solvensbehov på 11,4%, og bl.a. derfor er der et naturligt fokus på at returnere kapital til aktionærerne.

Årets udbytte på 9,36 kr/aktie ender som lovet helt i toppen af det udmeldte interval på 30-50% af årets resultat efter skat. Hertil kommer et aktietilbagekøbsprogram på 250 mio. kr., som bringer...

Læs også:  STG påvirkes kun i beskeden grad af COVID-19

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her