Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Langers Skarpe Aktietips: Fortsat stærkt momentum på aktiemarkederne

Morten W. Langer

lørdag 27. april 2019 kl. 12:27

Fortsat stærkt momentum på aktiemarkederne

Investorerne er fortsat i hopla, ikke mindst på det danske aktiemarked, hvor hovedparten af de mindre aktier med højere risiko klarer sig rigtig godt. Også de mere konjunkturfølsomme aktier klarer sig fint, blandt andet H+H, Rockwool, DSV og Sanistål. Det stærke momentum kom ikke i kølvandet på et stærkere amerikansk aktiemarked, hvor det toneangivende S&P 500 indeks nu på anden uge tester All-Time-High. Vi er overbeviste om, at et bekræftet brud op gennem ATH vil udløse et solidt aktierally de kommende måneder.

Vi står fortsat i starten af 1. kvartalsregnskabssæsonen

Indtil videre har den nye regnskabssæson for første kvartal ikke ødelagt glansbilledet. Analytikerne er dog heller ikke særligt optimistiske, og de forventer fortsat faldende overskud for både de store amerikanske og europæiske selskaber. For de første 19 store europæiske selskaber, der har aflagt 1. kvartalsregnskab, er det dog overordnet gået bedre end forventet. 74 procent er kommet bedre ud end analytikerne havde forventet, mod en norm på 50 procent. Stikprøven er dog meget begrænset, og de første regnskabsaflæggere afspejler ikke nødvendigvis billedet fremad. Derfor bliver det også spændende med denne uges regnskaber. Blandt andet fra udenlandske selskaber som Philips, SEB, Telenor, BNP, Swisscom, Volkswagen, Zalando og Hugo Boss. Der kommer faktisk også en masse danske C25 selskaber, som efterhånden er meget fremme i skoen med at levere hurtige regnskaber. Blandt andet fra Danske Bank, DSV, Ørsted, GN Store Nord, FLS og Coloplast.

Analytikerne venter ikke prangende resultater fra de danske C25 selskaber

Analytikernes gennemsnitlige estimater for de danske C25 selskaber lyder på flade overskud i forhold til første kvartal 2018. Altså ingen fremgang i overskuddene. Der er dog store forskelle mellem de enkelte selskaber. Analytikernes såkaldte konsensusestimater lyder på overskudsvækst på hele 26 procent i DSV, som fortsat bliver trukket frem af opkøbssynergier og en ekstremt dygtig topledelse. I Økonomisk Ugebrevs netop gennemførte ratings af topcheferne i de 50 største danske børsnoterede selskaber vinder DSV’s Jens Bjørn Andersen for de adm. direktører, og for CFO’erne vinder DSV’s finansdirektør. Bag kåringerne står 26 analytikere og porteføljeforvaltere. Det er uden tvivl et ledelsestema i særklasse. Også for GN Store Nord ser analytikerne stor fremgang i bundlinjen, målt på overskud pr. aktie, også kaldet EPS, nemlig med hele 32 procent. De øgede overskud pr. aktie kommer ikke kun fra større overskud, men i en stribe tilfælde også fra at færre aktier skal dele overskuddet efter massive aktietilbagekøb. En del af overskudsvæksten for selskaberne er altså så at sige foræret af regnskabstekniske forhold.

Nu kommer også bankregnskaberne

I denne uge begynder bølgen af 1. kvartalsregnskaber at tikke ind. Blandt andet fra Danske Bank, Nordea og en stribe mellemstore banker. For Danske Bank venter analytikerne et fald i nettorenteindtægter, som bliver delvist modsvaret af stigende gebyrindtægter. Til gengæld forventer analytikerne næsten en halv milliard mindre i handelsindtægter og en halv milliard kroner mere i omkostninger, antageligt blandt andet til de mange nye hvidvaskkontrollører. Vi har set Danske Bank komme ganske godt gennem de seneste kvartaler, og det forventer vi, at de gør igen. Ikke mindst på grund af den betydelige ikke-danske forretning. Vi forventer, at de mellemstore banker får det betydeligt vanskeligere, dels på grund af fortsat pres på rentemarginaler, og dels på grund af meget begrænsede nyudlån.

Ugens store taber blev Conferize

First North-selskabet Conferize med blandt andet Lars Kolind som storaktionær og fremtidig antagelig formand, formåede ikke at få rejst ni mio. kr. i ny kapital. I ugens udgave af Økonomisk Ugebrev Formue gennemgår vi sagen. Der er nu nogle store investorer, som garanterer en kapitalforhøjelse på ti mio. kr. Der er fortsat mange udestående spørgsmål, som vi gennemgår i artiklen. Og det er klart, at selskabets nye ledelse både skal træde gevaldigt på speederen og så også håbe på, at der faktisk er trækkraft i motoren, for at det hele skal lykkes. Fortsat ved vi ikke om motoren svarer til indholdet i en sæbekassebil efter seks års tilløb.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank