Måske ser vi nu en stabilisering i Matas

(ARKIV) Matas i shoppingcenteret Fields i København, onsdag den 7. november 2017. Matas mærker hård konkurrence fra Normal og har svært ved at få kunderne til at bruge flere penge. Det skriver Ritzau, torsdag den 8. november 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Salgsopdateringen for det vigtige julekvartal viste en positiv vækst, men det er endnu for tidligt at tale om en decideret stabilisering i Matas’ forretning, hvor marginaler afgør vækstudfaldet i de enkelte kvartaler.

Matas’ omsætning for 4. kvartal 2018 (som er 3. kvartal i regnskabsåret) landede på 1.093 mio. kr. mod 1.075 mio. kr. i samme kvartal 2017. Det er en fremgang på 18 mio. kr. eller 1,7%, men det inkluderer også lige over 1½ måneds omsætning fra nyindkøbte Firtal Group, som må anslås til et lavt 2-cifret millionbeløb.

Det oplyses ikke præcist, hvilken omsætning Firtal Group bidrager med, men Matas oplyser til gengæld, at Like-for-like-væksten (LFL) i kvartalet var på mere beskedne 0,5%, og den samlede LFL-vækst for regnskabsårets første tre...