Mærsk: Svært gennembrud som pengemaskine

Mærsks danske hovedkvarter på Esplanaden i København, onsdag den 7. februar 2018. A.P. Møller-Mærsk præsenterer årsregnskab, fredag den 9. februar 2018. A.P. Møller - Mærsk A/S kommer i dag med årsregnskab.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

Mærsk-ledelsens evne til at vride kontanter ud af forretningen har fået et afgørende gennembrud, og pengestrømmene vil – ifølge topledelsen – fortsat svulme i de kommende år. Det bliver dog overskygget af Corona-bekymringen samt skuffende omsætning og resultat i sidste kvartal af 2019.

A.P. Møller – Mærsk er tilbage som en enestående pengemaskine. En omsætning, et kvartalsresultat og en 2020-prognose, der ikke levede op til forventningerne, samt Corona-virussen, skabte imidlertid usikkerhed om budskabet. Så torsdag svingede kursen på A.P. Møller – Mærsk-aktierne kraftigt for at slutte i et minus på knapt 4 procent.

Pengestrømmene fra driften overraskede i 4. kvartal ved at nå op over 1,5 mia. dollar, hvor konsensusforventningen var 1,1 mia. dollar. 4. kvartal...

Læs også:  Audio holder GN Store Nord oppe – men hvor længe?

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her