Del artiklen:

Copenhagen Benchmark (CB) har endnu ikke på afgørende vis rykket sig fri af modstanden ved 1325, men der er flere positive signaler, som lægger op til et forestående brud.

Som det ses af øverste figur i venstre spalte faldt CB tilbage i intervallet 1305-1325 efter stigningen til 1341. Det er umiddelbart et negativt signal, som kan fortolkes som om markedet ikke er klar til at løfte kurserne yderligere.

Men sådan er det ikke nødvendigvis. For det første er det nemlig helt normalt med en test af et brud på en grænse, som har holdt i et stykke tid. Der vil være spillere i markedet, som ser stigningen som en overreaktion, og derfor skynder sig at indkassere den gevinst, som de forventer hurtigt forsvinder igen. Det kan på kort sigt presse kursen ned igen.

Men hvis der virkelig var substans bag den oprindelige stigning, vil dette tilbagefald kun være midlertidigt. Til fordel for det positive scenario taler, at CB kun faldt tilbage til 20 dages glidende gennemsnit i 1319, og derefter steg igen resten af ugen.

For det andet ser vi også et positivt signal på nederste figur i højre spalte. Her ser vi, at den faldende tendens i styrken (illustreret med den faldende røde linje) nu er brudt. Samtidig ser vi, at styrken i markedet udtrykt ved RSI14-værdien heller ikke fortsatte med at sætte en lavere bund. Denne gang standsede faldet ved den neutrale 50-linje.
For det tredje ligger CB over både 60 og 250 dages glidende gennemsnit, så indtil videre har svaghedstegnene kun været kortsigtede.
Sammenlagt tegner disse signaler et billede af et aktiemarked, som ikke har nået toppen endnu. Om dette er rimeligt eller ej, er en anden diskussion.

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

 

Hvad er Copenhagen Benchmark?
Copenhagen Benchmark (forkortet CB) hedder officielt OMXCBCAPGI og består af de 40-50 største aktier noteret på Nasdaq OMX Nordic (”Københavns Fondsbørs”). Indekset illustrerer udviklingen på det danske marked, som pga. det danske markeds defensive karakter kan afvige fra udviklingen på de internationale markeder på kort sigt. Tidshorisonten for analysen er 3-4 uger.

 

Del artiklen: