Del artiklen:

Copenhagen Benchmark (CB) fortsætter opad med uformindsket styrke, og satte i torsdags endnu engang rekord.

Ugens aktiemarked blev domineret af Pandoras vilde kurssving, som først barberede 13% af selskabets værdi i løbet af en enkelt børsdag, hvorefter det meste af tabet blev genvundet i løbet af de næste to dage.

Alt sammen tilsyneladende pga. en enkelt analyse fra et finanshus, som først blev betragtet som en chokerende afsløring, og derefter beskyldt for at være noget juks baseret på ufuldstændige data. Så hurtigt kan det gå på aktiemarkedet, hvor der kan tjenes og tabes enorme summer på et utroligt spinkelt grundlag. Den slags episoder er ikke befordrende for aktiemarkedets troværdighed.

Men der er også en positiv vinkel på disse begivenheder: Nemlig, at vi endnu engang fik demonstreret, at man som investor skal være meget omhyggelig med ikke at tillægge det daglige vandfald af ligegyldigt dag-til-dag nyt afgørende betydning, når man lægger sin investeringsstrategi.
Træd i stedet et skridt tilbage, og se hvordan markedets overordnede retning er, og glem så de ”kioskbaskeroverskrifter”, som diverse medier lever af at bringe til torvs dagligt.

Som det ses af nedenstående figurer er retningen på det danske aktiemarkedet stadig opadgående, og nederste figur i højre spalte viser, at styrken holder sig i intervallet 50-70.

Måske endda med en svagt stigende tendens, da den seneste bund på RSI14-grafen ikke nåede ned til den neutrale 50-linje. Faldet standsede denne gang ved 60, hvorefter det igen gik opad.

På den baggrund fastholder vi en investeringsgrad på 100 i Basisporteføljen.

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

 

Hvad er Copenhagen Benchmark?
Copenhagen Benchmark (forkortet CB) hedder officielt OMXCBCAPGI og består af de 40-50 største aktier noteret på Nasdaq OMX Nordic (”Københavns Fondsbørs”). Indekset illustrerer udviklingen på det danske marked, som pga. det danske markeds defensive karakter kan afvige fra udviklingen på de internationale markeder på kort sigt. Tidshorisonten for analysen er 3-4 uger.

Del artiklen: