Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

ØU’s Portefølje nu 10,5% foran dansk aktiemarked

Morten W. Langer

søndag 26. april 2020 kl. 10:32

Økonomisk Ugebrevs Portefølje øgede i denne uge afstanden til det generelle danske aktiemarked. Mens Copenhagen Benchmark Cap endte ugen med et afkast år-til-dato på minus fire procent, sluttede porteføljen på plus 6,5 procent.

Vi er godt tilfredse med afkastresultatet, men vi er også en smule nervøse for det aktuelle marked, og vi vil gøre meget for at beskytte den gevinst, vi har opnået. Så hvis markedet igen begynder at vise stor svaghed, vil vi ret hurtigt nedbringe aktieandelen i porteføljen.

Men aktuelt ser vi gode muligheder for at hente nogle gevinster. Faktisk er det et aldeles glimrende marked for såkaldt stock pick, altså hvor der er rigtig gode aktiekøb, men der er også enkeltaktier, som falder meget. Man skal altså være ekstra påpasselig med at vælge de ”rigtige” aktier.

Vores strategi er indtil videre at have det meste af porteføljekapitalen i arbejde, med hovedvægt på selskaber, der ikke er så konjunkturfølsomme. I den forløbne uge har vi hentet gode gevinster på Bavarian (som er nyindkøbt), cBrain (også nyindkøbt), ChemoMetec, DS Norden (som nu er solgt) og Per Aarsleff.

Vi er også så småt begyndt at købe ind i cykliske – og altså mere konjunkturfølsomme – aktier. Blandt andet SAS, NKT, FLSmidth og A.P. Møller-Mærsk. De fleste af disse aktier har givet små plusser i denne uge. Men vi holder også et skarpt øje med dem, fordi der her er ekstra stor risiko – men også store gevinstmuligheder.

Som hovedregel er disse aktier fortsat underdrejede, især SAS og FLS, og der er ingen tvivl om, at de næste kvartalsregnskaber bliver ekstremt ringe. Men der skal til gengæld ikke meget positivt til, omkring åbning af samfundene, før vi her kan komme til at se et stort kursløft.

For FLS bemærker vi, at kobberpriserne igen er stigende, hvilket er et godt tegn for fremtidige ordrer fra mineselskaberne.

Overordnet ser vi mulighed for, at de samme dynamikker træder i kraft, som før COVID-19 krisen. Nemlig at de store investorer er villige til at tage stadig mere risiko på bøgerne, fordi de simpelthen er tvunget til det. Obligationsrenterne er i minus, og med stigende obligationsudbud til at finansiere staternes hjælpepakke er der udsigt til et opadgående pres på obligationsrenterne. Det vil gøre obligationer til et rigtig dårligt alternativ til aktier, som på den lange bane nok skal komme op igen. Med centralbankernes aggressive hjælpende hånd og statslige hjælpepakker, er der ikke lige nu udsigt til, at børsmarkedet falder helt sammen, tror vi. Men det er klart, hvis nedlukningen af samfundene trækker ud, har vi en helt anden situation.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank