Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Orphazyme har stort potentiale i 2021

Steen Albrechtsen

mandag 11. januar 2021 kl. 7:21

LifeScience-aktierne er ofte forbundet med en betydelig større usikkerhed end øvrige aktier, og det åbner mulighed for tre-cifrede procentstigninger, hvis alt går som planlagt. Her er vores bud på to LifeScience-vinderaktier i 2021 samt en enkelt outsider.

Vi har tidligere haft for vane at tage samme aktie med flere år i træk på listen med Life Science vindere. Det bliver også tilfælde i år, hvor Orphazyme indtager rollen som genganger.

I opfølgningen på 2020-vinderne står det klart, at Orphazyme starter året fra et meget lavt udgangspunkt, og det skaber i vores øjne et fordelagtigt risk/reward forhold.

Det er værd at nævne, at selskabet aktuelt ligger omkring 15 procent under introduktionskursen i 2017, selvom man nu er ganske tæt på at få godkendt sit første lægemiddel i USA. I 2020 rejste Orphazyme over 1 mia. kr. i ny kapital, og selvom der er skruet op for omkostningerne, så er selskabets nuværende markedsværdi på 2,3 mia. kr. bestemt i den lave ende for et selskab med fokus på sjældne sygdomme og to vigtige fase 3 resultater på vej fra indikationer, der er meget større og vigtigere end NPC (op til 1.800 patienter i EU+USA).

Vi har ikke blind tiltro til de kliniske resultater fra ALS og sIBM, men vi ser stor sandsynlighed for en godkendelse af NPC i EU og ikke mindst i USA, hvor arimoclomol (NPC) har fået den eftertragtede Breakthrough Therapy Designation fra myndighederne. Orphazyme indleverede ansøgning til de europæiske myndigheder i november 2020 og en europæisk godkendelse kan forventes i 2. halvår 2021.

Udskydelsen af FDA-afgørelsen fra marts til juni betyder, at der kan komme tre store kurstriggere oven i hinanden, og det kan betyde, at aktien står foran en meget ustabil periode. De to kliniske data udgør en betydelig risiko, som man som investor bør være klar over og indforstået med. Man kan ikke komme timingen nærmere end ”1. halvår 2021”, men vi hælder mest til 2. kvartal.

Vi ser flere måder at angribe aktien på, for den er pga. de tre kurstriggere en svær størrelse, næsten uagtet at den er faldet meget det seneste års tid.

Man kan være med fra start og satse på en spekulativ opgang, jo tættere vi kommer på både kliniske data og forventet godkendelse i juni måned. Alternativt kan man ”satse på” at dårlige data fra et af studierne kan give en købsmulighed forud for en godkendelse af NPC. En godkendelse, som i øvrigt også vil udløse en såkaldt priority review voucher, som forventeligt kan sælges for lige under 100 mio. dollar og øge selskabets finansielle beredskab.

Falder alle tre kurstriggere positivt ud er kurspotentialet selvsagt enormt, og Orphazyme vil da nærmest med garanti blive en vinder for hele året.

Comeback til Lundbeck?
Lundbeck har underperformet gennem flere år, hvor især manglende kliniske resultater fra pipelinen har lagt pres på aktien i forhold til at sikre omsætningen på langt sigt. Det store opkøb af Alder Therapeutics gav selskabet et nyt migrænemiddel, men til gengæld satte corona-pandemien en solid kæp i hjulet for de kommercielle udrulningsplaner, og det har selvsagt ikke været befordrende for investorernes syn på selskabet.

Til gengæld er der i 2021 for alvor – og endelig – grund til at sætte sin lid til et godt resultat fra selskabets pipeline, idet der formentlig i midten af året kan fremlægges data fra brexpiprazole i Alzheimers Agitation. Det er et kæmpe sygdomsområde med et meget stor udækket behov. Lundbeck har allerede gennemført et fase 3 studie med midlet i Alzheimers, som manglede statistisk signifikans på effektdata. Det skyldtes bl.a. en uheldig indrullering af patienter, som ikke fulgte forsøgsprotokollen, fordi der var/er geografiske variationer i måden at anskue og behandle Alzheimers på.

Det er derfor forventeligt, at det nye studie er designet bedre, og dermed har en større chance for at nå i mål og udvise statistisk signifikans. Der er naturligvis ingen garanti for, at data bliver tilstrækkelig gode, men alene et fornyet fokus fra markedet på de vigtige data kan give en signifikant effekt på aktien allerede i 1. halvår forud for data. Da toplinjedata for fase 3 studiet blev fremlagt i maj 2017 gav det anledning til et fald på over 10 procent over to dage.

Lundbeck er måske en lidt kedelig vinderkandidat, for det er svært at se den levere et højt to- eller trecifret afkast, som nok er det der skal til for at nå til tops i 2021. Til gengæld ser vi en begrænset risiko, og der er ikke tvivl om at forventningerne er lave, og aktien er bestemt ikke in endnu. Det skaber i vores øjne en mulighed, men som altid handler det om timing i forhold til at forudsige, hvornår de store investorer skifter holdning til selskabet. Der kan Alzheimers fase 3 data være en oplagt trigger til at omvende investorerne.

Outsidere holdes tilbage af værdiansættelsen
Vi holder os i år til to vinderkandidater, selvom vi var fristet til igen tage Zealand med på vinderlisten. Det afholder vi os dog fra og placerer den i stedet på en kortfattet liste over outsidere, som også tæller Ambu, GN og Bavarian Nordic.

Vi har fortsat tiltro til, at Zealand bevæger sig henimod at blive et pharmaselskab med flere produkter. 2021 ser dog lidt grumset ud. 2020 sluttede med skuffende data fra CHI-indikationen, og selvom der ligger endnu et fase 3 studie i CHI med data i 2021, er det bestemt en risiko, at denne indikation ikke længere ligger som et nyt lægemiddel lige rundt om hjørnet.

For Ambu gælder det, at den positive udvikling ser ud til at fortsætte, og at investorerne igen udviser tiltro til den langsigtede væksthistorie. Når den er på plads, er der også basis for fortsatte kursstigninger, sålænge selskabet også leverer vækst i omsætning og indtjening. Værdiansættelsen er høj ovenpå den gode udvikling i 2020, og det er også baggrunden for, at den kun når til outsiderlisten igen i år.

GN kan nyde godt af både fortsat vækst i headset forretningen, men også af en ketchupeffekt fra høreapparaterne i takt med, at vaccinerne bredes ud, og verden genåbner. Dermed kan Hearingdivisionen tage over på vækstfronten, hvis Audioforretningen får brug for et pusterum. Også i GN’s tilfælde tynger aktiens pæne værdiansættelse, og derfor ender aktien kun som outsider.

Bavarian Nordic kan nyde godt af, at verden normaliseres og den nye vaccineforretning begynder at finde tilbage til før-coronatider. Til gengæld har vi ikke den store tiltro til, at selskabet kan køre coronavaccineprojektet helt igennem og finde den nødvendige eksterne finansiering, selvom man her først i det nye år endelig satte gang i de kliniske studier. Man er nok for sent ude og skal ”coronavaccine”-præmien for alvor tages ud af aktien, kan det godt blive et svært år. Derfor er aktien kun med som en outsider.

Steen Albrechtsen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Udløber snart
Business Controller
Region Hovedstaden
Udløber snart
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
Udløber snart
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank