Overraskende negativt halvår for Gyldendal

Flere gange har en udlandsdansker presset kursen på aktier i forlaget Gyldendal op på et kunstigt højt niveau - og det både forvirrede markedet og gavnede ham selv. Det påstår Bagmandspolitiet, som har rejst tiltale om kursmanipulation mod manden, der bor i Østen. Nu risikerer manden, som tidligere har haft en høj stilling i et dansk selskab, at blive straffet med fængsel. (se Ritzau historie 241000) - -Facaden på Gyldendals Forlag på Klareboderne 3 i København fotograferet søndag d. 24 august 2014. Gyldendals Forlag er Danmarks største. Deres logo er en trane. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2014)

Gyldendal har tradition for et sæsonpræget svagt 1. halvår, så det er i sig selv ikke overraskende, at halvårsregnskabet leverer et to cifret millionunderskud. Men underskuddets størrelse var derimod uventet.

På trods af en stigende omsætning endte 1. halvår med så stort et underskud, at Gyldendal 1½ uge for offentliggørelsen af halvårsregnskabet så sig nødsaget til at udsende en såkaldt Profit Warning. Altså en advarsel til børsen om, at man er på vej med resultater, som er så uventet dårlige, at det kan være kurspåvirkende.

Den vurdering var helt korrekt, for børsmeddelelsen sendte Gyldendals aktier ned med 9%. Selvom kursen siden har genvundet halvdelen af faldet, så var kursfaldet bemærkelsesværdigt, da det sendte kursen ned til den næstlaveste kurs i...

Læs også:  S&P Future: Aktierne fortsætter med at brage frem, nu ved 200 MA

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her