Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Per Aarsleff bygger op til et stærkt 2017/18

Linda

lørdag 14. januar 2017 kl. 14:22

Per Aarsleffs årsregnskab 2015/16 ligner umiddelbart en mindre katastrofe med 17% tilbagegang på bundlinjen. Aktiekursen bekræfter ulykkerne, idet Per Aarsleff-aktien faldt 15% i løbet af 2016. Men den konklusion er forkert.

Det mest iøjnefaldende ved Per Aarsleffs årsregnskab 2015/16 er det kraftige fald i indtjeningen, som er sket på trods af en svagt stigende omsætning. Årsagen hertil ligger posten i Administrationsog salgsomkostninger, som er steget med 11%. Det skal ses i forhold til en stigning i omsætningen på kun 1,6%.

Den primære forklaring herpå ligger i koncernens største division Anlæg & Byggeri med 70% af koncernomsætningen. Denne division er inde i en periode med større tilbudsomkostninger, fordi der arbejdes med ekstraordinært store tilbud med lange forberedelsesperioder.

Dertil kommer en længere integrationsperiode end ventet af en tilkøbt virksomhed, og samlet har Anlæg & Byggeri i 2015/16 trukket det primære driftsresultat ned med 61 mio. kr. i forhold til i fjor. For 2016/17 forventer Anlæg & Byggeri et 5% højere aktivitetsniveau end i 2015/16, og en EBIT-margin på 3,5%. Det er en anelse højere end de realiserede 3,4% i 2015/16, men et forsigtigt skøn i forhold til den langsigtede forventning om en EBIT-margin i divisionen på 4,5%.

Man bør også være opmærksom på, at det foregående regnskabsår 2014/15 var et ekstremt godt år for Per Aarsleff, som havde en stigning i omsætningen på 20% og en stigning i EBIT på 38%. Dermed giver en sammenligning med det forrige regnskabsår et urealistisk negativt billede af 2015/16 resultatet, som faktisk var det næstbedste i selskabets historie mht. indtjening.

I forventningerne til 2016/17 opereres der i alle Per Aarsleffs tre divisioner med lavere EBIT-marginer end de langsigtede forventninger. Her bør det dog tilføjes, at man netop har hævet den forventede langsigtede EBIT-margin i divisionen Fundering fra 6,5% til 7,0%. Her forventer man i 2016/17 meget defensivt en EBIT-margin på 6,5% (2015/16: 7,5%) og et 10% højere aktivitetsniveau. Fremgangen hos Fundering er medvirkende til at kompensere for de beskedne forventninger til Anlæg & Byggeri og Rørteknik, og for koncernen som helhed forventes et primært driftsresultat på 430 mio. kr. i 2016/17.

Det ser vi som konservative forventninger, som alligevel vil medføre det næstbedste resultat i selskabets historie. Det sker på trods af at de nævnte integrationsomkostninger samt ekstraordinært høje tilbudsomkostninger på store projekter også forventes at påvirke resultatet i 2016/17 negativt. Per Aarsleff handles p.t. på niveau med branchemedianen, men vi forventer at lavere omkostninger og nye store projekter vil løfte resultatet i 2017/18 betydeligt. De forventninger vil blive indregnet i aktiekursen i løbet af 2017.

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

Børskurs på analysetidspunktet: 181,50                                           AktieUgebrevets kursmål (12 mdr.): 220,00

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank