Porteføljen skruer ned for risikoen

I Økonomisk Ugebrevs Portefølje har vi i en periode valgt at indtage en forsigtig afventende holdning til markederne, og vi har nu under 60 procent af kapitalen i spil.

Porteføljen har over de seneste måneder tabt det meste af forspringet til det danske marked, og vi ligger nu kun en spids foran det generelle marked. Den lave risikotagning skyldes flere forhold:

• For det første synes vi, at aktiemarkederne med stigningerne efter bunden i marts har taget forskud på rigtig meget godt, med de ekstremt høje værdiansættelser i de ”bedste” aktier.

• For det andet har markedets egne signaler være meget mudrede på det seneste. Som bekendt har de amerikanske teknologiaktier taget en tur ned. Men faktisk har de europæiske aktier holdt flot stand alligevel. Det er stadig et åbent spørgsmål om teknologiaktiernes nedtur vil trække det generelle marked endnu længere ned.

Læs også:  Genmab: Blockbuster-medicin på samlebånd

• For det tredje ligger centralbankernes hånd stadig under aktierne, og der kan meget vel komme nye hjælpepakker, hvis smittespredningen accelerer. Vi forventer, at der fortsat er en vilje hos centralbankcheferne til at gøre, hvad der skal til.

Og samtidig er obligationsrenten fortsat lav – og faldende – og det gør stadig aktierne til det eneste alternativ.

Vi vil de kommende uger holde ekstra godt øje med, hvordan sektorrotationen udvikler sig. Vi ser mulighed til et comeback for teknologi og healthcare, men vi ser svære tider for bankaktierne, dels i kølvandet på en ny økonomisk afmatning, og dels i kølvandet på vigende obligationsrenter.

Morten W. Langer

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her