Potentiale i Maersk Drilling efter hård start på børsen

Mærsk Innovator er verdens største jack-up rig, og det er et kapløb med tiden at få den færdig, så den kan komme tilbage på kontrakt i Nordsøen. Ellers koster det flere hundrede tusind dollars om dagen i tabt fortjeneste. 2012 er et dyrt år for Maersk Drilling, hvad angår værftsophold (seks ialt), men det er nødvendigt for at opretholde flådens høje standard.

Starten på livet som selvstændigt børsnoteret selskab har ikke været nogen dans på roser for Maersk Drilling, som har måttet se sin aktiekurs falde med op imod 20% siden starten i april. Udsigterne ser dog positive ud med stigende kapacitetsudnyttelse i sektoren.

Det seneste fald i olieprisen har været med til at lægge et yderligere pres på aktiekursen hos Maersk Drilling og sektorkollegaerne. Starten som selvstændig aktie, hvor hver aktionær i AP Møller-Maersk blev ”tvangstildelt” 2 drilling-aktier, har således også ifølge flere markedsaktører været præget af, at nogle Maersk-investorer ikke har ønsket at være eksponeret mod drilling, og derfor har lagt et vist salgspres på aktien. Aktien går på børsen officielt under det meget anonyme navn ”The Drilling...

Læs også:  Københavns Lufthavne har mistet 99% af passagererne

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her