Presset Sydbank tæt på 3 års laveste aktiekurs

Sydbank Haderslev onsdag 18. februar 2004. En 26-årig kasserer i Sydbanks lokale afdeling i Haderslev fandt fristelsen af de mange penge i kassen for stor. I løbet af to måneder i sommeren 2003 drænede han bankens kasse for 930.000 kroner, som han ødslede bort på at spille Tipstjenestens Oddset. Manden blev onsdag ved retten Haderslev idømt fængsel i ét år og tre måneder. Det ene år af straffen blev gjort betinget med en prøvetid på to år. Samtidig skal kassereren aftjene 200 timers samfundstjeneste, bestemte retten.

Der var ikke mange lyspunkter i Sydbanks halv-årsregnskab, som viste at man er presset på flere fronter. Aktiemarkedet synes dog at have indtaget et for pessimistisk syn på Sydbank og flere branchekolleger.

Der er fortsat tilbagegang i udlånet, pres på rentemarginalen og toplinjen og stigende omkostninger. Dertil kom en ekstra landbrugsnedskrivning og en beholdningsindtjening, der for 3. kvartal i træk gav et negativt resultat. Sluttelig var der også en nedpræcisering af det forventede resultat efter skat til den nedre del af intervallet på 1.340-1.540 mio. kr. Udlån er stadig under pres, og det blev sagt flere gange på telefonkonferencen, at konkurrencen er benhård. Det blev også tilføjet, at banken har styret udenom væsentlige dele af ejendomssektoren af...