Udlånstilbagegang hos Sydbank i 2017

(ARKIV) Sydbank fotograferet 14. maj 2017. Sydbanks indtjening faldt med én procent, men overskuddet stiger alligevel, fordi kundernes økonomi er bedre. Det skriver Ritzau, tirsdag den 20. februar 2018. (Foto: Thomas Vilhelm/Scanpix 2018)

Efter årsregnskabet for 2017 bliver Sydbanks aktionærer igen belønnet med udbytte og aktietilbagekøb. Til gengæld er den forretningsmæssige side af bankens regnskab mindre god, hvor især en tilbagegang i udlånet skiller sig ud.

Efter en del svære år har de fleste banker endelig kunnet berette om fremgang i udlån – ikke mindst i takt med den bedrede samfundsøkonomi. Det er dog ikke tifældet for Sydbank som for 2017 kunne notere en tilbagegang i udlånet på 12,9 mia. kr.

Heraf kan 10 mia. kr. dog forklares med en omlægning af fundingaftalen med Totalkredit, som betyder, at prioritetslån for 10 mia. kr. ikke længere står i bankens balance. Det efterlader dog stadig en tilbagegang på 2,9 mia. kr., som primært kan forklares med en tilbagegang i privatudlån og...

Læs også:  Stoxx 600: Europæiske aktier i kortsigtet salgssignal

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her