Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Udsigt til perlerække af danske Q1 regnskaber

Linda

lørdag 29. april 2017 kl. 16:13

I denne uge bliver der for alvor taget fat på den europæiske sæson for Q1 regnskaber. Novozymes lagde allerede i den forgangne uge ud med at overraske positivt i forhold til forventningen hos de udenlandske analytikere. For de øvrige danske C20 selskaber ventes en perlerække af stærke resultater med Vestas som frontløber. 

Novozymes kom ud af første kvartal med et overskud pr. aktie på 3,1 kr. Og det var 20 procent mere end analytikerne havde forventet i forhold til deres seneste estimater, indsamlet af analysehuset Factset. Massive nettokøb i Novozymes-aktien bankede fra morgenstunden onsdag aktien op med fem procent. Det skete selvom de danske analytikere, ifølge Ritzau Finans, mente, at Novozymes ret præcist ramte deres forventning. Men det var de udenlandske investorer altså ligeglade med.

Også DONG Energy og Danske Bank leverede i denne uge regnskaber for Q1. DONG præsterede et overskud pr. aktie (EPS) på 6,3 mod analytikernes forventning på 5,1 kr. Fremgangen skyldes dog alene et overraskende godt resultat i den ikkefortsættende forretning, som ikke blev belønnet af markedet. I Danske Bank havde analytikerne fredag forventet et EPS på 4,8 kr. pr aktie mod 5,0 samme kvartal sidste år, altså et mindre fald. Resultatet blev 5,9.

Perlerække af stærke resultater
For den kommende uges C20-regnskaber for Q1 lyder analytikernes dom, ifølge Thomson Reuters, at der vil komme en perlerække af stærke resultater. Ugens absolutte topscorer ventes at blive Vestas på fredag, med en fremgang på 200 procent i forhold til første kvartal 2016. Analytikernes ser EPS stige til 0,48 kr. pr. aktie mod 0,16 kr. samme periode sidste år.

En anden hurtigløber ventes at blive Jyske Bank, som i kvartalet ses forøge bundlinjen til 7,44 kr. pr. aktie mod 4,10 kr. samme kvartal sidste år. En overskudsvækst på hele 81 procent. Synergierne fra sammenlægningen med BRFkredit forventes for alvor at slå igennem nu. Tilsvarende ses en overskudsvækst på ” kun” 23 procent i Sydbank. I DSV ses fremgang i overskuddet på 15 procent efter fortsat indhøstning af synergier efter opkøbet af amerikanske UTI Worldwide.

Lidt mere moderat overskudsfremgang ventes i GN Store Nord og i Coloplast, hver med ca. fire procent vækst i overskud pr aktie siden første kvartal sidste år.

Samlet ventes de danske selskaber at præstere en gennemsnitlig overskudsfremgang i kvartalet på fem procent, og ud af 17 europæiske lande er det faktisk det syvende ringeste, med endnu dårligere resultater i Tyskland, Sverige og Norge, viser data fra Thomson Reuters.

Overordnet svarer den afdæmpede overskudsudvikling i mange af de danske selskaber til det europæiske sektorbillede: De europæiske selskaber inden for health care ventes at præstere en moderat overskudsvækst på kun fire procent, og det danske C20 indeks er netop meget tungt repræsenteret i denne sektor.

Hurtigløberne skal findes inden for consumer cyclicals og consumer non-cyclicals, altså selskaber som Pandora, Bang & Olufsen, SAS og Matas, samt Carlsberg og Royal Unibrew. Markant tilbagegang ventes overraskende i sektorer som industri og teknologi.

Skuffelse i europæiske Stoxx600
De første uger af regnskabssæsonen for de europæiske Stoxx600 selskaber har dog været en skuffelse. Efter at 39 selskaber i det europæiske blue chip aktieindeks har rapporteret resultater for 1. kvartal, er den samlede forventning til kvartalet nu en overskudsvækst på 5,5 procent i forhold til 1. kvartal 2016, og kun 1,4 procent uden energisektoren.

Analytikerne har de seneste måneder løbende nedjusteret deres forventning til Q1-resutaterne, fra en fremgang på 14,9 procent den 1. januar til plus 8,0 procent primo april. Og efter de første regnskaber er det samlede resultat altså sat endnu længere ned. Udviklingen er bemærkelsesværdig, fordi der i samme periode har været ringe fremgang i europæisk økonomi, men til gengæld også stigende råvarepriser, energipriser og lønninger.

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank