Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Zealand Pharma rider videre på fedmebølgen

Lars Hatholt

fredag 05. juli 2024 kl. 15:15

Zealand Pharma rider videre på fedmebølgen

Investorerne belønnede nok engang Zealand Pharma for deres satsning på fedmelægemidler, da man i sidste uge fremlagde de længe ventede fase 1b data fra amylin-lægemiddelkandidaten petrelintide. Zealand Pharma udnyttede dygtigt interessen til at hente så meget kapital, at man næppe behøver mere kapital fremover.

Zealands aktiekurs steg 37 pct. ovenpå de positive fase 1 data fra amylinanalogen petrelintide i sidste uge, og aktiekursen er steget 140 pct. i år.

Udmelding af positive data med efterfølgende kurshop udnyttes tit af biotekselskaberne til at hente frisk kapital, og det gjorde Zealand Pharma da også med en nyemission, som i nordisk bioteksammenhæng var usædvanligt stor og bemærkelsesværdigt succesfuld. Zealand fik således 1 mia. USD fra investorerne til kurs 843 svarende til en beskeden rabat i forhold til markedskursen.

Zealand Pharma har udviklet sig til en bemærkelsesværdig succes. Efter en mislykket børsnotering i 2005 pga. manglende investorinteresse lykkedes børsnoteringen omsider i 2010. Aktien henslæbte imidlertid en upåagtet børstilværelse i mange år, hvor aktiekursen i marts 2022 var på niveau med kursen ved børsintroduktionen.

Men herefter ændrede tingene sig dramatisk til det positive. Zealand opgav ambitionen om at blive et fuldt integreret biopharmaselskab med egen salgsorganisation i USA. Nu skulle fokus udelukkende være på forskning og udvikling med efterfølgende udlicensering.

Da Zealand havde fedmeprodukter i pipelinen, kunne selskabet lukrere på aktiemarkedernes fedmehype, så aktiekursen siden 2022 er mere end ellevedoblet.

Selvom de positive fase 1b MAD Part 2 petrelintide data var gode, var kursreaktionen nok i overkanten for så tidlige data. Petrelintide er en amylinagonist, som har en anden virkningsmekanisme end Novo Nordisks GLP-1 agonist Wegovy.

I det 48 patient store studie var det gennemsnitlige vægttab efter 16 ugers behandling 8,6 pct. ved næsthøjeste dosis. Det tegner lovende, og bivirkningerne viste sig også fornuftige. Alt i alt altså positive data, men da det er et mindre studie, skal de tages med et gran salt.

Det kommende placebokontrollerede proof of concept studie, som planlægges til opstart i 2. halvår, strækker sig over 42 uger. Udover vægttabet som det primære kliniske endpoint undersøges kropssammensætningen også via MRI-skanning. Netop vægttabets fordeling mellem muskelvæv og fedt kan blive en vigtig konkurrenceparameter for fremtidens fedmemedicin.

Der er ”lots to like” ved Zealand aktien. Selskabet er eksponeret mod et fedmemarked i eksplosiv vækst, og det med en af de bedste fedmeproduktporteføljer i markedet. Med den seneste succesfulde kapitaltilførsel er det likvide beredskab over 10 mia. kr., og selskabet er nu så finansielt velpolstret, at det ikke får behov for yderligere kapitaltilførsel fremover. Kursniveauet afspejler dog også de positive perspektiver, så aktiens upside på den korte bane er formentlig begrænset.

Konklusion

Aktuel kurs 892,50
Kortsigtet (< 3 mdr.) Hold
Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 900

Lars Hatholt

Lars Hatholt ejer aktier i Zealand Pharma

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Zealand Pharma - aktuelle tendensen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank