Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Kultur

Fodboldklubben AaB klargør aktiesalg efter pres på likviditeten

Prosper Raaberg

tirsdag 19. november 2019 kl. 21:54

AaB Boldspilklub A/S’ bestyrelse indkalder i en meddelelse til en ekstraordinær generalforsamling, hvor der søges tilslutning til først at nedsætte den nuværende aktiekapital, og derefter at øge selskabets aktiekapital ved salg af nye aktier.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse (18.11.2019), hvor det i punkt 1 lyder, at “det er en enig bestyrelse, som foreslår, at selskabets aktiekapital nedsættes med nom. 63.333.460 kr. fra nom. 66.666.800 kr. til nom. 3.333.340 kr. Kapitalnedsættelsen gennemføres ved en ligelig nedskrivning af alle aktier fra 200 kr. til 10 kr.”

I meddelelsens andet punkt beder en ligeledes enig bestyrelse om, “at generalforsamlingen bemyndiger bestyrelsen til at forhøje selskabets aktiekapital. Det skal ske i tiden indtil 10.12.2024 og kan ske ad en eller flere gange og med i alt nom. 20.000.040 kr. Og med aktier, der er ligestillede med den bestående aktiekapital.”

Udnyttes denne bemyndigelse fuldt ud, vil det svare til, at den nuværende aktiekapital kommer til at udgøre cirka 15 procent af den fremtidige aktiekapital. Der er altså lagt op til en voldsom udvanding af de aktuelle aktionærers værdier, med mindre de gamle aktionærer deltager i kommende kapitalforhøjelser.

Ved halvåret var selskabets likvide beredskab 32 mio. kr. i forhold til 45 mio. kr. i starten af regnskabsåret. Det likvide beredskab er altså på et halvt år reduceret med 13 mio. kr. Og AaB vil have brugt sit likvide beredskab i løbet af få år, såfremt denne tendens fortsætter.

Men AaB råder – ifølge seneste halvårsmeddelelse – over en egenkapital på 76,2 mio. kr. Og i halvårsmeddelelsen gentoges det ellers, at ledelsens forventninger for årsregnskabet fortsat var uændrede.

Ledelsen skrev dette forår i beretningen for 2018 om forventningen til 2019, at de realiserede spillersalg i 2016 og 2017 muliggjorde yderligere investeringer i spillertruppen. Og derfor har klubben realiseret et underskud i 2018 på 22,8 mio. kr. ”AaB har qua samme investeringer indgået yderligere forpligtelser i årene 2019-2020, og der må således forventes et underskud i 2019 i niveauet 15-20 mio. kr. inklusiv spillersalg og uden europæisk deltagelse,” hed det i årsregnskabet fra dette forår.

Nedjusterer på grund af manglende transferindtægter

Men det forventede underskud i 2019 var baseret på betydelige transferindtægter, og årets forventede underskud på 15-20 mio. kr. blev allerede nået ved halvåret. I halvårsregnskabet var underskuddet 13 mio. kr. Og i en meddelelse fra 3. september i år nedjusterer klubben forventningerne.

Det oplyses, at netop “manglende transferindtægter medfører, at Aalborg Boldspilklub A/S nedjusterer forventningerne til årets resultat fra et underskud i 2019 i niveauet 15-20 mio. kr. til et underskud i niveauet 28-32 mio. kr. Efter et underskud i første halvår på 13 mio. kr. betyder det, at der forventes et underskud på 15-20 mio. kr. i andet halvår.”

Likviditeten ved halvåret på 32 mio. kr. vil sandsynligvis blive reduceret til 15-20 mio. kr. ved årsskiftet. Det er på den bggund, at klubben nu forbereder en større kapitalforhøjelse.

Klubben har ellers et godt potentiale på transferindtægter. AaB ligger på en tredjeplads over klubber i hele Europa, der har brugt flest spillere, som er uddannet i egen klub. Det viser tal fra CIES, et internationalt sportsanalyseinstitut, der analyserer på de 31 bedste ligaer i Europa, som klubben fortæller i sin årsberetning.

Sportsligt er AaB på det seneste dumpet fra en 3. plads efter otte spillerunder til aktuelt en 7. plads med 22 points efter 16 kampe.  Økonomisk har selskabet også i en meddelelse fra 3. september i år nedjusteret forventningerne drastisk til årets resultatet (det vender vi tilbage til).

De tilføjer, at ”over 66 procent af AaB’s spilletid i Superligaen i sæsonen 2018/2019 er gået til spillere, som har spillet ungdomsfodbold i AaB. I den danske Superliga er gennemsnittet 18,5 procent. Og i hele Europa kan kun et slovakisk og et tjekkisk hold overgå AaB i brugen af egne spillere.”

Selskabets bestyrelse består af Torben Fristrup (formand), Jacob Møller Knudsen (næstformand), Finn Viggo Nielsen, Henrik Norman Thomsen, Anders Bjørnstrup, Lynge Jacobsen, Claus Fallingborg og direktionen af Thomas Bælum. Sportsdirektør Allan Trier Gaarde er fratrådt for nylig (22.10 i år). Og AaB’s ledelse består derefter af direktør Thomas Bælum, presse- og kommunikationschef Brian Andersen, salgschef Lotte Hedegaard og oplevelseschef Martin Stigaard Skammelsen.

 

 

[postviewcount]

Jobannoncer

Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Udløber snart
Forretningsudvikler til Pension og Formue
Pension, Formue
Aabenraa
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Udløber snart
Formuerådgiver
Formuerådgiver
Midt- og Nordjylland
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Udløber snart
Afdelingsdirektør for forretningsudvikling Private Banking
Private Banking
Aabenraa
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Udløber snart
Formuerådgiver
Formuerådgiver
Region hovedstaden og Sjælland
Regnskabsassistent til Pharma Nord
Region Syddanmark
Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp
Region Hovedstaden
ØKONOMIMEDARBEJDER – Carlsbergfondet
Region Hovedstaden
Direktionskonsulent med flair for økonomi og udviklingsprojekter
Region Sjælland
Kontorchef for økonomi, analyse og kunder i Færdselsstyrelsen
Region H
DIGITALISERINGSCHEF – Muskelsvindfonden
Region H

Mere fra ØU Kultur

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank