OB landede stort underskud og styrer mod nyt

Odense Boldklub, der er en del af koncernen Odense Sport & Event A/S, kom ud af det seneste regnskabsår (2018) med et resultat før skat på minus 38,1 mio. kr. i forhold til et underskud på 15,4 mio. kr. året før. Koncernens totalindkomst gav også et større underskud (36,4 mio. kr.) mod et underskud på 12, 3 mio. kr. året forinden, selvom omsætningen steg fra 212,7 mio. kr. til 234,4 mio. kr.

Koncernen blev stiftet i 2006 som en fusion mellem Odense Congress Center A/S og Odense Boldklub A/S og er i dag moderselskab for de 100 procent ejede Live Culture ApS, Kai Thor A/S og Danbillet A/S.

“Missionen i Odense Sport & Event er at begejstre gennem oplevelser, og det sker hver dag året rundt, når koncernen byder indenfor til et bredt udvalg af oplevelser.” (…) Som det oplyses indledningsvis i ledelsens beretning. Desværre har det knebet med at få indfriet de sportslige ambitioner, som bl.a. har påvirket indtjeningen.

Ledelsen forklarer om udviklingen i aktiviteterne gennem den passerede periode, at “2018 blev samlet (…) påvirket af en række omstændigheder (…) med negativ indflydelse” (…), bl.a. “blev der skiftet ud i direktionen, ligesom OB i sommerpausen valgte at skifte cheftræner før kontraktudløb. (…) “Der har bl.a. været ekstraordinære udgifter i forbindelse med brugsret fra 2017 med Odense kommune.”

Desuden fremgår det af regnskabets pengestrømme, at der er brugt 17,0 mio. kr. på investering, hvilket sandsynlig henviser til Odenses nye designhotel, Hotel Odeon, der åbnede i midten af oktober (2018) med 234 værelser centralt placeret i byen. “Hotellet fik en god start, og kunderne har taget godt imod det nye (..) koncept indrettet i klassisk nordisk stil”, hvor restauranten H.C. by Meyers, der udarbejdet i et samarbejde med Meyer’s Group.

For det nært forestående regnskab, der præsenteres og forventes godkendt på den kommende generalforsamling (holdes i slutningen marts 2020), forudser ledelsen “et stærkt forbedret resultat, der viser vejen frem” selvom det atter bliver underskud – men “underskuddet skal som minimum være halveret og ende i intervallet fra 0 til 20 mio. kr.”, som ledelsen formulerer det i sin seneste beretning.

Selskabets bestyrelse består af Niels Thorborg (formand), Erik Laumand, Thomas Christensen, Frank Sørensen, Bent Jensen, Claus Eder, Michael Helm, Tina P. Lind, Thomas Lund, mens direktionen udgøres af Enrico Malmkvist Augustinus (adm. direktør), Jesper Hansen (sportsdirektør), Jacob Bak Holst og Mark Blæsbjerg. Ifølge CVR er selskabets hovedaktionærer Niels Thorborg.

Aktuelt er OB placeret som nummer 9 med 28 points for 22 kampe. Forårets afsluttende runder blev indledt med et 2-1 nederlag til FCK (nr. 2) i Parken i København og dernæst et hjemme-nederlag på 0-2 til Brøndby (nr. 4). Næste opgave er på søndag hjemme på Nature Energy Park mod superligaens bundprop fra Silkeborg.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her