Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Kultur

Randers FC øger underskud med 8,9 mio. kr.

Prosper Raaberg

onsdag 11. september 2019 kl. 8:02

 

Randers FC kom ud af 2018 med et resultat før skat på minus 11,7 mio. kr. i forhold til et underskud på 2,8 mio. kr. året før. Omsætningen faldt fra 65,4 mio. kr. til 58,1 mio. kr.

Ledelsen betegner resultatet som utilfredsstillende og forklarer årets udvikling med, at ”driften er påvirket af de manglende fodboldresultater, hvor specielt TV-indtægter samt entre- og indtægter fra stadionsalg er væsentlige årsager til det nedslående resultat.”

Superligaholdet sluttede i forgangne sæson i nederste halvdel af tabellen og måtte kæmpe om ikke at rykke ud af Ligaen. Og det lykkedes – med sejre over Lyngby i de afgørende kampe, sikrede holdet sig endnu en sæson i den fornemmeste række. Aktuelt – efter syv spillerunder i indeværende sæson – er klubben placeret på 12. pladsen i Superligaen.

”Ligeledes har træner- og direktørudskiftninger samt tilpasning af spillertruppen været en ikke ubetydelig omkostning, tilføjer de.”

TV-indtægterne faldt med godt 9 mio. kr. fra 19 til 10 mio. kr., mens lønudgifterne til administrationspersonale steg med 1,5 mio. kr. Øvrige lønudgifter faldt ellers med 2 mio. kr.

Ifølge pengestrømsopgørelsen anvendte selskabet væsentligt mindre – cirka 23 mio. kr. – end året før på denne post. Selskabet fremhæver selv som en væsentlig nyinvestering et beløb på 0,25 mio. kr. til køb af 25 procent af selskabet Randers Sports College, der ejer en bygning, hvor klubben har 18 talenter fra ungdomsafdelingen boende.

Ved årets afslutning var selskabets likvide beredskab 119.259 kr. i forhold til 132.000 kr. i starten af regnskabsåret.

Trods de manglende fodboldresultater er ledelsen tilfreds med den lokale opbakning, og de forventer desuden at ”udvikle niveauet for 2018/2019 hvad angår indtægter fra sponsor- og kamp-aktiviteter. Den overordnede sportslige målsætning for den nu igangværende sæson er en placering udenfor nedrykningsspillet.”

Ledelsen budgetterer med et mindre driftsunderskud som følge af ”genopbygningen af Randers FC og indgåede forpligtelser, men arbejder kontinuerligt med at få balance i driften.”

Randers FC ejes af Randers FC Holding, der består af en række selskaber: JHM Holding, IP Invest, Preben Clemens Holding, Erik Busk Jensen Holding, SLJ Holding og Petri Holding. Randers FC er en overbygning bestående seks randrusianske fodboldklubber: moderklubberne Randers Freja, Dronningborg Boldklub, Kristrup Boldklub, Vorup FB, Hornbæk SF og Randers KFUM.

Selskabets bestyrelse består af Per Hastrup, Poul Kristensen, Lars Willemoes Knudsen, Steen Haugaard Fransen, Jens Petri Petersen og Erik Busk Jensen, mens direktionen udgøres af Henrik Jørgensen og Søren Raun Pedersen. Virksomheden har ikke reelle ejere, og ledelsen er indsat som reelle ejere.

I den igangværende sæson er Randers aktuelt placeret som nummer 11 efter otte spillerunder.

 

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Direktionskonsulent med flair for økonomi og udviklingsprojekter
Region Sjælland

Mere fra ØU Kultur

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank