Århus bruger principper for aktivt ejerskab i indkøbspolitik

(ARKIV) Her ses letbanen uden tog på Randersvej lørdag d. 23. september 2017. Passagerer må vente med at hoppe på letbanen til Grenaa. Åbningen forsinkes tre måneder og kan stadig rykkes. Det skriver Ritzau, fredag den 21. september 2018.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Aarhus kommunes byråd har besluttet at teste, hvorvidt det kan give resultater at etablere engagement-dialoger med kommunens internationale leverandører, som ikke efterlever en række etiske principper på skatteområdet. Kommunens erfaringer med aktivt ejerskab og dialog i forhold til ansvarlige investeringer skal nu overføres til indkøbspolitikken. Bredes denne tankegang til andre kommuner, handler det om indkøb for flere hundrede milliarder kroner.

Aarhus kommune søsætter meget snart et professionelt dialogforløb overfor leverandører, som de mener ikke lever op til kommunens skattepolitik for leverandører. Det er første gang, at en kommune benytter principper fra det aktive ejerskab, som man kender det fra investeringsuniverset, til at presse leverandører til at handle...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her