Analytikere: Udenlandske formænd bedre til strategiarbejdet

(ARKIV) Novo Nordisk i Bagsværd, den 1. februar 2017. Lad dig ikke forblænde af trygheden ved velkendte danske virksomheder. Det er vigtigt at sprede sin investering ud over det danske marked. ** Historierne er klausuleret til lørdag. Fakta følger. Artiklerne udsendes til PFS-kunder mandag. Historierne må publiceres bag paywall lørdag kl. 06.00. **. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Analytikere har slet ikke noget imod, at stadig flere udlændinge sætter sig som bestyrelsesformænd for de store danske børsnoterede selskaber. I mange tilfælde er de udenlandske erhvervsfolk bedre end de danske, ikke mindst til strategiarbejdet, lyder vurderingen.

Ofte foretrækker analytikere og investorer udenlandske erhvervsfolk på formandsposten. Mange aktieanalytikere har altså generelt et meget positivt syn på udenlandske bestyrelsesformænd, viser ratingen. De kommer med nogle nye evner og kvalifikationer, lyder vurderingen.

Økonomisk Ugebrev har på fem forskellige målepunkter spurgt til, om udenlandske formænd generelt er bedre eller dårligere end de danske formænd. På to parametre er der meget markant forskel: Et absolut flertal af respondenterne mener, at...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her