Hvad topchefer kan lære af fodboldledere om holdånd

Abdul Mumin (30), FC Nordsjælland, Andreas Skov Olsen (21), FC Nordsjælland, Magnus Kofod Andersen (8), FC Nordsjælland og Mikkel Rygaard (7), FC Nordsjælland, jubler efter målet til 1-0, under Superliga-kampen mellem FC Nordsjælland og Hobro IK på Right To Dream Park i Farum lørdag den 16. februar 2019.. (Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix)

Om at skabe en vindende virksomhedskultur: For virksomheder er en stærk holdånd et want – for fodboldklubber er det et must. FC Nordsjælland og Tottenham fremhæves i ny engelsk bog som eksempler på klubber, der har tænkt kreativt i henseende til, hvordan de kan skabe gode resultater ud af få penge ved at findyrke vindermentalitet.

En særlig genre i ledelseslitteraturen består i, at succesrige sportsfolk og trænere fortæller erhvervsledere om, hvordan de har opnået deres resultater. Man kan ofte diskutere relevansen af det, for hvem siger, at det er sværere at lede verdens bedste fodboldhold end en middelstor, dansk virksomhed? Men noget visdom kan erhvervslivet naturligvis finde i sportens verden. Eksempelvis er en stærk holdånd blandt medarbejderne gavnlig for en...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her