Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

IR Rating 2021: Broget marked for aktieanalyser blandet med ukritisk markedsføring

Morten W. Langer

onsdag 14. juli 2021 kl. 11:30

Tidligere ABG-chef Tue Østergaard har tilsyneladende opbygget en succesfuld forretning, som tager afsæt i en skøn blanding af investor relations, markedsføring, ukritiske investormøder og noget, der kunne ligne uafhængige vurderinger, men ikke er det. Hans firma H. C. Andersens Capital forbereder og gennemfører webseminarer, forbereder præsentationer og stiller de kritiske spørgsmål, som ikke er kritiske, skriver chefredaktør Morten W. Langer i denne kommentar.

Tue Østergaard har etableret en spændende nydannelse på det danske aktiemarked, som de mindre selskaber og især nye First North selskabet er rigtigt glade for. Uden at flage det særligt tydeligt, tilbyder han hele paletten med at markedsføre selskaberne over for private investorer, hvor de uerfarne og ukyndige meget let kan misforstå, hvad de står overfor.

Grundlæggende optræder Tue Østergaard og hans folk i alle roller, og det er selvfølgelig en fantastisk pakkeløsning for de mindre selskaber, som er på børsen eller planlægger at gå på børsen, da de større banker som regel ikke afsætter analyseressourcer til dem.

H. C. Andersens Capital udarbejder mod betaling også såkaldte ”analyser” af selskaberne, men disse analyser omfatter som regel alene selskabets egne solstrålefortællinger om perspektiverne uden at forholde sig kritisk til noget som helst. H. C. Andersen sælger også webcastede investormøder med selskaberne og med et tilhørende Q&A, hvor der ikke stilles nævneværdigt kritiske eller dybdeborende spørgsmål.

Rent skønmaleri med karakter af markedsføring
For det meste er der tale om et rent skønmaleri, som har karakter af markedsføring. Og det er heller ikke noget problem, så længe de private investorer er opmærksomme på dette. Men det er tvivlsomt, om det er tilfældet, fordi det ikke flages krystalklart. I H. C. Andersens pitch deck overfor de børsnoterede selskaber gennemgås selskabets samarbejder med andre platforme med det formål at promovere selskaberne.

Blandt andet nævnes det Berlingske-ejede Euroinvestors podcast Millionærklubben som eksempel, og det samme gælder for investeringsplatformen Nordnet. Som eksempler på børsnoterede kunder nævnes Bavarian, DFDS, Skako, Roblon, Sanistål, Bioporto, H+H, Skjern Bank, North Media og Gabriel.

Flere større banker laver nu commissioned research
Flere større banker er også de seneste år begyndt at udarbejde såkaldt commissioned research af børsnoterede selskaber, som tidligere nævnt i Økonomisk Ugebrev. Bag analyserne står ofte bankernes dygtigste analytikere, og analyserne er langt hen ad vejen udarbejdet efter samme kritiske skabelon med vurdering af swot, som uafhængige analyser er det.

Muligheden for, at mindre børsnoterede selskaber på den måde kan få eksponering er et gode for både selskaberne, investorerne og markedspladsen.

Danske Bank er gået ind i området med betalingsanalyser, og banken har to danske børsnoterede selskaber på spisesedlen. Det ene selskab er RTX , hvor analyserne udarbejdes af den erfarne aktieanalytiker Poul Ernst Jessen. Det andet selskab er Sparekassen Sjælland-Fyn .

ABG Securities’ afdeling for betalingsanalyser, Introduce.se, har seks danske selskaber på kundelisten, nemlig BankNordik, GreenMobility, MT Højgaard Holding, North Media, Vestjysk Bank og Össur. Nordea var også en af de første nordiske banker, som kastede sig over betalings – analyser . Som kunder har banken bl.a. BankNordik, Netcompany og Sparekassen Sjælland-Fyn.

Også SEB er gået ind i commissioned research, men den svenske bank har endnu ingen danske børsnoterede kunder.

Som det fremgår af artiklen om analytikerdækning, er de uafhængige analytikere stærkt koncentreret omkring de større børsnoterede selskaber, hvor der er penge at tjene for analysehusene, fordi de professionelle investorer ønsker at betale for analyserne. For de fleste store børsnoterede selskaber er der kun 6-8 danske analytikere, mens der er op til 25 analytikere fra udenlandske finanshuse.

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank