Ledelsesansvarsforsikring: Hvornår duer dækningen?

RB plus. Amagerbankens top undgår statens kæmpekrav Efter en opsigtsvækkende dom mandag slår ekspert fast, at der skal meget til, for at en ledelse kan gøres ansvarlige og dømmes til at erstatte påførte tab. Arkivfoto: ARKIVFOTO 2011 af Amagerbanken hovedkvarter på Amager- - Retten i Lyngby afsiger i dag d. 12. juni 2017 dom i sagen om tab på i alt 900 millioner kroner i Amagerbanken. Det er statens selskab Finansiel Stabilitet, der har rejst krav mod syv personer fra den tidligere ledelse og bestyrelse, heriblandt bestyrelsesformand Niels Erik Nielsen og direktør Jørgen Brændstrup. Desuden er fire medlemmer af bestyrelsen sagsøgt for et krav om 300 millioner kroner. Sagen begyndte i april sidste år, og behandlingen er gået hurtigere end ventet.Se Ritzau.. (Foto: Esben Salling/Scanpix 2017)

Stadig flere bestyrelser og daglige ledelser tegner en ledelsesansvarsforsikring, viser et survey, Økonomisk Ugebrev har gennemført sammen med rådgivningsvirksomheden Riskpoint. I forhold til en tilsvarende undersøgelse fra 2014 er andelen med forsikringer steget betydeligt. I denne gennemgang forklarer partner Klaus Andersen fra Riskpoint baggrunden for denne udvikling, samt hvad man skal være opmærksom på af faldgruber ved en ledelsesansvarsforsikring.

Undersøgelsen viser, at over 75 procent af respondenterne i dag er omfattet af en ledelsesansvarsforsikring, hvor andelen af forsikrede fire år tilbage lå på under 65 procent. Årsagen til at der tegnes flere ledelsesansvarsforsikringer (bestyrelses- og direktionsansvarsforsikring) end tidligere kan tilskrives væksten i...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her