McKinsey: Konsekvenser af et worst case-klimascenarie

25/8 2013 12.21Politik. RB - NET/FL14/MILJØ/EL København, søndag /ritzau/Enhedslisten: Afsæt flere penge til grøn finanslov. Når regeringen tirsdag fremlægger sit udspil til finansloven 2014, vil der være afsat 800 millioner kroner i nye midler til miljø, - klima- og naturindsatsen.

Det anerkendte konsulenthus McKinsey har analyseret, hvad global opvarmning konkret betyder. Konklusionen fra de normalt saglige konsulenter er opsigtsvækkende: Store dele af Indien og Pakistan bliver mere eller mindre ubeboelige. Det vil medføre store menneskelige og kulturelle tragedier. Og virksomheder, der har outsourcet produktion til de udsatte områder, bør vurdere deres risici.

Indsatsen for at reducere udledningen af klimagasser er for alvor ved at komme op i omdrejninger. Men hvor de årlige COP-konferencer mellem statsledere stadig henfalder til store ord og politiske armlægninger, har mange lande på egen hånd strammet kravene til virksomhederne. Men det markedsmæssige trækker nok mest: Investorverdenen og politiske forbrugere trækker et stort læs, også uden...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her