Syv actions, der kan styrke direktionen som team

(ARKIV) Novo Nordisk i Bagsværd 30. januar 2015. NOVOs produkt Ozempic er blevet godkendt af Europa-Kommissionen til salg i de 28 EU-lande, oplyser Novo Nordisk i en pressemeddelelse. Det skriver Ritzau, fredag den 9. februar 2018.. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2018)

Det kan være en svær kunst at få en direktion med flere medlemmer til at fungere som et team. Der skal være en øverste leder og forskellige roller til medlemmerne. Men der skal også være plads til dialog og modsigelser. Konsulentfirmaet SpencerStuart leverer en tjekliste, som direktionen kan bruge til at tage temperaturen på sig selv som team.

Da Lars Rebien Sørensen blev adm. direktør for Novo Nordisk, måtte koncerndirektørerne sige farvel til deres individuelle kontorer, fortæller Hanne Sindbæk i bogen ”De renfærdige” om Novo Nordisks historie. Koncerndirektionen skulle være et team, og for at fremme det, bestemte topchefen, at de skulle sidde sammen i et åbent kontorlandskab. Det var ikke udelt behageligt for dem alle. Men det var en pris, topchefen var villig...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her