Top 50 børsselskaber mister analytikerdækning

Eksperter i USA siger god for diabeteshåb fra Novo Nordisk Novo Nordisk håber, at Semaglutid bliver den næste guldfugl efter grønt lys fra et amerikansk ekspertpanel.Se RB kl. 23.25 den 18.10.2017 Arkivfoto RB, 09-08-2017, kl. 07.37 (opdat. 07.45) Novo forudser lavere priser på amerikansk marked næste år Novo Nordisk regner med at få mindre for sine insulinprodukter i USA i 2018. Omsætning og overskud er steget. Arkivfoto af Novo Nordisk. Novo Nordisk kommer 3. maj med regnskab for de første tre måneder af 2017. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)

De 50 største børsnoterede selskaber på det danske aktiemarked har det seneste år mistet et stort antal analytikere, der følger selskaberne. Mens dækningen fra dansk-baserede finanshuse er dykket dramatisk, er den udenlandske analysedækning steget, men især for Nordea.

De vanskeligere indtjeningsforhold for finanshusene i kølvandet på MiFiD II begynder nu for alvor at slå igennem på analytikerdækningen af de danske børsnoterede selskaber. Ifølge den årlige opgø-relse over analytikerdækning i de 50 største børsnoterede selskaber er den samlede analytikerdækning dykket tre procent, fra 695 sidste år til 674 i år, opgjort som analytikerdækning for hvert selskab summeret.

Bag dette moderate tilbagefald i analytikerdækningen ligger dog en større bevægelse, idet...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her