Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Genmab styrker sin ADC-position og gør klar til spændende ASCO

David Mygind

fredag 07. juni 2024 kl. 11:25

Genmab styrker sin ADC-position og gør klar til spændende ASCO

Genmab har i maj gennemført opkøbet af det amerikanske biotekselskab ProfoundBio. Der er tale om en strategisk erhvervelse, som klart styrker positionen på det hastigt voksende – og hotte – marked for antistof-lægemiddel-konjugater (ADC’er).

Opkøbet af ProfoundBio til 12,4 mia. DKK er Genmabs første store opkøb, og med en pipeline, der primært består af tidlige kliniske programmer (fase 1 og fase 2), er det en investering med et langsigtet strategisk perspektiv, der tydeligt understreger Genmabs langsigtede ambition om at udvikle sig til et stort og fuldt integreret biopharma-selskab.

Med ProfoundBios lovende pipeline, især deres førende kandidat rinatabart sesutecan (Rina-S), udvider Genmab sin ekspertise inden for gynækologisk onkologi og supplerer sin eksisterende portefølje med potentielt banebrydende behandlinger.

ProfoundBio er grundlagt af tidligere medarbejdere fra Genmabs partner Seagen (nu Pfizer) og arbejder ligesom Seagen indenfor ADC-området.

Hvad er ADC?

Antibody-drug conjugates (ADC’er) er en klasse af biologiske lægemidler, der kombinerer specificiteten af antistoffer med højpotente celledræbende stoffer. ADC’er binder monoklonale antistoffer til et cytotoksisk stof (en ”payload”) via en kemisk linker. Ved at målrette behandlingen til specifikke overfladeproteiner på kræftceller, leveres den celledræbende last direkte til tumoren, mens normale celler skånes. Denne målrettede tilgang har potentialet til at forbedre både effektiviteten og sikkerheden af kræftbehandlingen.

Den mest fremskredne lægemiddelkandidat

ProfoundBios mest modne kandidat er rinatabart sesutecan (Rina-S), en potentielt bedste-i-klassen ADC, der virker ved at målrette folatreceptor alpha (FRα), som ofte er overudtrykt i flere typer solide tumorer. Det toksiske element, der konjugeres til antistoffet, bæres i topoisomerase I-hæmmeren exatecan, der har til formål at ødelægge kræftcellerne.

Rina-S er i fase 2-delen af et kombineret fase 1/2 klinisk studie, hvor lægemidlet testes mod æggestokkræft og andre kræftformer, der udtrykker folatreceptor alpha (FRα). I januar 2024 tildelte FDA Rina-S “Fast Track”-status for behandling af platin-resistent æggestokkræft.

Erhvervelsen af ProfoundBio og deres førende produktkandidat, Rina-S (rinatabart sesutecan), præsenterer betydelige synergier for Genmab, især inden for gynækologisk onkologi, hvor de nu udvider den eksisterende tilstedeværelse med Tivdak. Rina-S supplerer derfor Genmabs eksisterende ekspertise, ressourcer og portefølje på en måde, hvor de kommercielle og kliniske kompetencer fra Tivdak kommer i spil.

Genmab har også fået adgang til ProfoundBios andre pipeline-aktiver, herunder den CD70-målrettede PRO1106, som udvikles til nyrecellekarcinom, non-Hodgkin-lymfom og nasofaryngeal cancer, samt den PTK7-målrettede PRO1107, som er i fase 12 klinisk udvikling inden for solide tumorer.

ADC: Det hotteste område inden for onkologi

Opkøbet af ProfoundBio er helt i tråd med en generel branchetendens, hvor ADC-markedet ifølge analysefirmaet Evaluate er det “hotteste område” inden for onkologi med en samlet markedsværdi på næsten 30 mia. USD og en række M&A-transaktioner indenfor det sidste års tid. Evaluates rapport fra februar 2024 udpegede desuden ProfoundBio som en af de ADC-spillere, man burde holde øje med. Et par uger før, rapporten blev offentliggjort, rejste ProfoundBio i øvrigt 112 mio. USD i en overtegnet Serie B-finansieringsrunde.

Der er ingen tvivl om, at Genmab har lavet et strategisk veltilpasset opkøb og dette til en tilsyneladende fornuftig pris (1,8 mia. USD) i forhold til en række andre store ADC-handler, som blandt andet omfatter Mercks potentielle 16,5 mia. USD licens på tre af Daiichi Sankyos DXd-baserede ADC’er og BMS’ forpligtelse på 8,4 mia. USD for SystImmunes bispecifikke antistof BL-B01D1.

Hertil skal det dog siges, at Daiichi Sankyos DXd-baserede ADC’er involverer ét kommercielt stof og fase III-stoffer, samtidig med at SystImmu-
nes BL-B01D1 antistof også er længere fremme i den kliniske udvikling end ProfoundBios pipeline. Dermed indebærer Genmabs opkøb af ProfoundBios pipeline en højere risiko, men også et større langsigtet potentiale for værdiskabelse.

Genmabs opkøb af ProfoundBio og den styrkede position inden for ADC-markedet kommer på et yderst gunstigt tidspunkt, da virksomheden netop nu gør klar til at præsentere en række spændende kliniske data på den kommende ASCO-konference.

Disse præsentationer vil ikke blot fremhæve Genmabs eksisterende pipeline, men også understrege den strategiske værdi af ProfoundBio-erhvervelsen og de nye muligheder, den bringer med sig, især når Tivdak kommer i fokus med to præsentationer på ASCO.

Spændende resultater præsenteres på ASCO 2024

Genmab får – med seks præsentationer – en markant tilstedeværelse ved American Society of Clinical Oncologys (ASCO) årlige og meget prestigefyldte konference, der afholdes i Chicago i den kommende weekend fra d. 31. maj til d. 2. juni 2024.

Epcoritamab, Genmabs T-celle-engagerende bispecifikke (CD3xCD20) antistof, vil være et fremtrædende emne. I en oral præsentation beskrives EPCORE FL-1 fase 3-kombinationen af epcoritamab med rituximab og lenalidomid (R2) hos førstelinjepatienter med follikulært lymfom (FL).

Derudover præsenteres resultaterne fra de pivotale dosis-optimeringskohorter i EPCORE NHL-1-forsøget med fokus på recidiverende/refraktære (R/R) FL-patienter.

ADC-stoffet Tivdak (tisotumab vedotin) vil også være i søgelyset. Data fra fase 2-forsøget innovaTV 207 i recidiverende/metastatisk hoved- og halspladecellekarcinom vil blive diskuteret i en oral præsentation. Derudover bliver resultaterne fra fase 3-forsøget innovaTV 301 i recidiverende eller metastatisk livmoderhalskræft præsenteret i en poster-session.

Endeligt kommer der længe ventet indsigt i GEN1046, i dag kendt som Acasunlimab (PD-L1x4-1BB). Ud fra data i det resumé (abstract), der er blevet offentliggjort op til konferencen, er Genmabs aktiekurs umiddelbart faldet, da der ses tegn på levertoksicitet, samtidig med at mange har sat spørgsmålstegn ved effekten.

Hertil skal det dog nævnes, at datagrundlaget, som viste en overordnet responsrate (ORR) på cirka 22 %, kun dækker behandling frem til primo januar, mens der på selve ASCO-konferencen forventes mere modne data med behandlingsforløb helt frem til ultimo maj. Vi forventer, at det vil forbedre data, og såfremt den observerede levertoksicitet ikke bliver mere udtalt, samtidig med at effekten forbedres, så ser vi her muligheden for en lille positiv overraskelse.

Opdatering af senstadie-pipelinen efter ASCO

Efter ASCO vil Genmab den 3. juni være vært for en investorpræsentation med opdatering af senstadie-pipelinen, hvor vi også forventer at få yderligere kulør på BioNTech-programmerne samt de til den tid helt aktuelle Acasunlimab-data.

Vi fastholder kursmål på 3.200 DKK og købsanbefalingen, indtil vi vender tilbage med en større opdatering efter ASCO-præsentationerne.

Kurs på anbefalingstidspunkt: 1.915 DKK

Kursmål: 3.200 DKK

Analysedato: 30. maj 2024

David Mygind

David Mygind og/eller dennes nærstående ejer aktier i Genmab. Aktien ligger også i Life Science Modelporteføljen.

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Genmab 01

Genmab 02

Genmab 03

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank