Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Modelporteføljen kravler tilbage over 800.000

Steen Albrechtsen

mandag 16. oktober 2023 kl. 9:00

Life Science Modelportefølje

Modelportefølje 01

Med en fremgang på 1 % kom modelporteføljen igen på den rigtige side af 800.000 DKK. Det var dog ikke nok til at følge med de to benchmarkindeks, som begge gik omkring 3 % frem og dermed udbyggede deres forspring på afkastet år-til-dato. På dette målepunkt ligger modelporteføljen marginalt i minus.

Med lidt mere ro på de overordnede finansielle markeder og en moderat positiv undertone i oktober, er det et noget andet volatilitetsbillede, vi præsenteres for i dag end sidst. Således er der denne gang kun 3 aktier, der kvalificerer sig til fremhævning med tocifrede kursudsving mod hele 8 aktier sidst. Endvidere ligger de 3 med udsving helt nede omkring 10-13 %, hvor der sidste gang var 4, der lå omkring 20 % eller højere.

Vi må dog også lige skynde os at nævne, at Modelporteføljen som altid er opgjort onsdag aften, og derfor i dag torsdag har et stort kursfald i Hansa Biopharma til gode på ca. 25 %, som ikke fremgår af oversigten. Vi henviser til den særskilte analyse af Hansa Biopharma senere i dag.

Den lavere volatilitet er udover de nævnte positive finansielle markeder også en refleksion af, at der har været relativt stille på nyhedsfronten, inden vi i slutningen af oktober og i november tager hul på regnskaberne.

Ser vi ned over oversigten med ændringer siden sidst, ser vi også, at det reelt er de tunge positioner i Modelporteføljen, der via mindre stigninger trækker fremgangen på ca. 1 % for hele porteføljen. Heri inkluderer vi Zealand, Elekta, Lundbeck og snart også Camurus, som er ved at vokse sig stor i vægt og nu er nået op på 7,8 % vægtning.

Calliditas med en vægt på 7,9 % falder marginalt og har generelt set svært ved at fastholde sine stigninger ovenpå positive nyheder, hvilket isoleret set er lidt bekymrende. Omvendt er selskabet stadig på et meget spændende udviklingsstadie, hvor break-even kan skimtes.

Hos Alligator har vi set et par opdateringer med begrænset nyhedsværdi. Aktien er faldet 11,5 % siden sidst og står derfor som den dårligste aktie i perioden. Den er dog reelt set en penny-stock, og udsving af den karakter anser vi bestemt ikke som noget at løfte øjenbrynet over.

Også Cantargia har leveret en data-opdatering, som ikke gav stor kursmæssig genlyd. Nyheden faldt dog også i slutningen af september, hvor der næppe var megen plads til selskabsspecifikke nyheder midt i makro-uroen. Selskabet deltager på ØU Life Science Investor Konference d. 25. oktober, og her forventer vi at blive velopdateret på de seneste nyheder fra pipelinen og på selskabet generelt. Herefter vil vi tage nærmere stilling til positionens størrelse og fremtid i porteføljen.

InDex Pharmaceuticals har onsdag meddelt, at første del af det store fase 3 studie er afsluttet. Dvs. at dosiseskaleringsdelen er færdig, og at den uafhængige datakomité nu vil indsamle data og komme med en anbefaling til dosis (250 mg eller 500 mg) i resten af studiet. Derudover – og som den vigtigste anbefaling – vil komitéen naturligvis anbefale, om studiet skal stoppes eller fortsætte. InDex forventer, at der kan gå op til 2 mdr., førend anbefalingerne er klar. Vi skal huske på, at 250 mg dosis var den eneste i fase 2 studiet, der viste statistisk signifikans, så vi forventer ikke, at studiet stoppes pga. inferiøritet. Aktien er steget marginalt siden sidst og vægter kun omkring 3,6 %, så dens betydning i Modelporteføljen er pt. ikke så stor.

Zealand Pharma leverer en fremgang på 3 %, og her er det værd at fremhæve fedmeforretningen, hvor partneren Boehringer Ingelheim endelig har fået sat gang i fase 3 programmet for BI 456906, der nu har fået et lidt mere officielt navn i survodutide.

Der er startet hele tre fase 3 studier, som undersøger effekten på fedme i patienter med og uden type 2 diabetes, og endelig er der et stort længerevarende hjertekar-studie. Der må forventes en meddelelse fra Zealand Pharma, når første patient er indrulleret og dermed udløser en milepælsbetaling på et tocifret millionbeløb i EUR. Aktien vægter nu 15,3 %, hvilket ikke er højt nok til, at vi føler os nødsaget til at tvangsnedbringe positionen.

På nyhedsfronten eller kursændringsfronten er der ikke meget mere at berette om denne gang.

Modelporteføljen har uændret en kontantposition på ca. 15 %, som vi vil sætte i spil i kandidater, som enten lige har rejst kapital eller ikke behøver at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

Steen Albrechtsen

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Modelportefølje 03

Modelportefølje 02

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank