Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

ChemoMetec – vækst og omkostningsbesparelser

Morten Larsen

torsdag 28. maj 2020 kl. 22:31

ChemoMetecs regnskab for 3. kvartal viste en forretning, der stadig er på sporet og lidt overraskende leverede en overraskende marginfremgang på grund af corona-krisens rejsebegrænsninger. Trods det solide resultat er selskabet ikke helt fri af corona-usikkerheden endnu, da selskabets klart største marked (Nordamerika) tidsmæssigt er lidt efter i det overordnede corona-forløb med nedlukning og efterfølgende genåbning.

F32c357e896954ed5c0eC4dcf9fca280170d075aAe5ee3ed8823e8250c6e

Efter opjusteringen d. 28. april var meget af spændingen taget ud af selve regnskabet. Omsætningsvæksten endte på meget fine 26% og vidner om, at vækstcasen er intakt.

Vort primære fokus ligger på EBITDA-væksten på 59% og en imponerende EBITDA-margin på 49%. Drivkraften bag det var den stigende omsætning, en “stram omkostningsstyring”, og at mange rejseudgifter blev annulleret som følge af Covid-19 og mødeaktiviteten istedet lagt online.

3. kvartals EBITDA-margin på 49% skal ses i relation til en margin på 41% i 2. kvartal, eller sagt på en anden måde, så viste ChemoMetec så stærk omkostningskontrol, at man formåede at konvertere en kvartalsmæssig stigning i omsætningen på 2,8 mio. DKK, til en EBITDA-stigning på 5,5 mio. DKK. Hvis vi i en ”back-of-the-envelope”-beregning prø-ver at korrigere for produktionsomkostninger, da ser vi et selskab, som formåede at cutte over 10% af sine operationelle omkostninger. Samtidig er det værd at huske, at mange omkostninger til f.eks. lønninger og husleje er rigide og svære at cutte.

Vores konklusion er, at ChemoMetec er et selskab med en høj grad af fleksibilitet i omkostningsstrukturen og med en ledelse, der tidligt så og reagerede på Covid-19 faren og som ikke er bange for at agere kraftfuldt og hurtigt. Samtidig ser vi interessante aspekter i marginen på 49%, der igen minder os om, at ChemoMetecs ”peak margins” kan ligge langt højere end aktiemarkedet antager idag.

Serviceforretningen på sporet til at blive signifikant allerede i næste års guidance
Tilbage i februar highlightede vi ChemoMetecs spirende serviceforretning som en undervurderet del af aktiecasen, grundet de høje marginer, den sticky omsætning, en øget visibilitet og en tættere binding til kunderne. Men det måske allerbedste for aktiecasen er dog, at vi forventer, at kunne se en signikant indtjeningseffekt allerede i det regnskabsår, som begynder i juli.

I 3. kvartal tegnede ChemoMetec servicekontrakter for 4,9 mio. DKK, men bookede kun omsætning fra service på 1,8 mio. DKK. I forhold til 2. kvartal var det en stigning i tegningen af nye kontrakter på kun marginale 0,1 mio. DKK, men vi tilskriver dette coronakrisens begrænsninger på kundekontakter. Vi ser istedet coronakrisen som en trigger for stigende kundeefterspørgsel på servicekontrakter, da krisen øger fokus på værdien i at have en fuldt funktionsdygtige systemer og supply chains, specielt i krisetider. Vi fastholder vores tidligere beregninger på, at serviceforretningen kan addere op imod 20-25mio. DKK i EBITDA i næste regnskabsår, mod et lavt en-cifret bidrag i år.

Aktiecasen
Vi opdaterede senest ChemoMetec 20. februar i kurs 290 DKK, hvilket betyder, at selskabet er kommet igennem corona-krisen med en mindre kursstigning, og dermed har bygget videre på den stærke kursudvikling i starten af året. År-til-dato er kursen dermed ca. 50% oppe.

Vi vurderer, at selskabet endnu ikke er helt frit af en mulig corona-påvirkning, da virussen kom senere til USA, som er ChemoMetec største enkeltmarked (Nordamerika udgør mere end 50% af omsætningen). Vi mangler også indikationer på hvorvidt det stærke omkostningsfokus kan have en langsigtet negativ påvirkning af væksten, f.eks. i styrken til at generere nye kunder.

Med det sagt, så ser vi vores antagelser om den operationelle risiko i selskabet som mindsket grundet den højere fleksibilitet og ledelsens stærke ageren under krisen. Endvidere ser vi en mulighed for, at selskabet kan bygge videre på læringen fra onlinemødeaktivitet og formår at bibeholde dele af margin-fremgangen.

Et stort interval i selskabets forventning (omsætning på 205-213 mio. DKK og EBITDA på 82-90 mio. DKK) og lave implicitte antagelser til salg og indtjening i 4. kvartal, reflekterer fortsat en forhø-jet corona-usikkerhed og generelt kort visibilitet i ChemoMetecs forretning. I det lys ser vi stadig gode muligheder for, at selskabet overrasker positivt igen i 4. kvartal. Selskabet aflægger regnskab for 4. kvartal d. 17. september.

Vi fastholder vores købsanbefaling og kursmål på DKK 350.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank