Corline Biomedical blev noteret på Nasdaq First North Stockholm i sommeren 2015 i en kraftig overtegnet IPO-emission. Selskabet forventer at indlede kliniske studier med sit førende udviklingsprojekt i løbet af de kommende måneder. Dog afskrækker det at kursen er næsten fordoblet siden begyndelsen af april.
Corline Biomedical blev etableret i 1991 var oprindeligt et spin-off selskab fra det svenske medicinalselskab Pharmacia (siden opkøbt af Pfizer), fokuseret på kommercialisering af et blodpumpesystem. Siden har Corline dog skiftet fokus-område og omdrejningspunktet for forskningen er i dag udvikling af regenerativ medicin, hvor man har patentbeskyttelse frem til 2034.
Den primære pipeline består af de to præparater Renaparin og og Cytoparin, som udvikles i forhold til at dæmpe skadelige immunreaktioner indenfor behandlingsområderne transplantation og diabetes type 1. De to udviklingskandidater baseres på heparin, som er et velkendt blodfortyndende lægemiddel, som anvendes til at hindre koagulation af blodet, hvilket øger risikoen for immun-trombose (blodpropper). Heparin menes desuden at have anti-inflammatoriske egenskaber, hvilket mindsker risikoen for bivirkninger for patienter i forbindelse med organ- og celletransplantation.
Renaparin i organtransplantation
Renaparin er længst fremme i udviklingsfasen og man har i februar 2018 fået tilladelse af det regionale etiske råd i Uppsala, Sverige til at opstarte klinisk forsøg (RENAPAIR-01) i 18 nyretransplanterede patienter. Dermed mangler man nu blot en godkendelse fra det svenske Läkemedelsverket for at kunne påbegynde forsøget.
Studiet vil foregå på to kliniske centre i Sverige. I modsætning til den normale fremgangsbetyde som er at anvende transplantations-lægemidler efter at transplantationen har fundet sted, så anvendes Renaparin i forhold til overflade-behandling af organet efter at det er taget ud af donoren, men før det transplanteres ind i patienten. Organet placeres således i en væske med Renaparin indtil det skal indopereres i patienten, med det formål at gøre nyren mindre følsom og dermed mindske risikoen for efterfølgende organafstødning. De primære målepunkter i det forestående fase I studie, er først og fremmest om Renaparin behandling er sikkert og således ikke resulterer i umiddelbare bivirkninger. Corline tester dette ved at 9 nyrer behandles med Renaparin, mens de resterende 9 nyrer behandles med placebo. Man håber på at kunne opnå værdifulde resultater som siden vil danne udgangspunkt for fase II studier, hvor Repanarin vil måle på kliniske relevante effekt-målepunkter såsom organafstødning.
Nyretransplantationsstudiet finansieres af EU’s udviklingsstøtteprogram Horizon 2020, hvor Corline er tildelt forskningsstøtte på ca. 23 mio. SEK.
I marts 2018 har Corline fremlagt lovende prækliniske resultater for Renaparin, som har påvist, at man i dyremodeller med anvendelse af grise og mus opnår en effektiv beskyttelse af blodkar i nyren, som siden førte til en bedre nyrefunktion i dyrene hurtigt efter transplantation.
Corline undersøger også muligheder for at udvide Renaparin til lungetransplantations-området og til dette formål har man i 1.kvartal 2018 opnået yderligere forskningsstøtte på 2,19 mio. SEK fra den svenske statsejede udviklingsfond Vinnova. Dette muliggør iværksættelse af prækliniske dyrestudier med Renaparin i lungetransplantation.
Cytoparin i diabetes type I
Cytoparin udvikles efter samme koncept som Renaparin, men i forhold til overflade-behandling af transplanterede insulinproducerende betaceller til patienter med diabetes type 1. Denne patient-gruppe er ikke selv i stand til at producere tilstrækkeligt med insulin til at kontrollere blodsukkerniveauet. Corline har modtaget godkendelse af Läkemedelsverket i Sverige til opstart af kliniske forsøg med Cytoparin, men siden har myndighederne efterspurgt yderligere prækliniske data omkring sikkerheden ved betacelle-transplantation. Dette har fået Corline til at indgå aftaler med førende eksperter på området i Oxford, England og Edmonton, Canada, for at sikre en sikker klinisk afprøvning. Men på nuværende tidspunkt er kliniske studier endnu ikke kommet i gang.
Prækliniske studier med Cytoparin har påvist, at Cytoparin har en særdeles acceptabel bivirkningsprofil og at betacellernes evne til at producere insulin fastholdes efter overfladebehandling med Cytoparin. Desuden har man set en reduktion i inflammatoriske processer efter transplantation og at et færre antal af transplanterede celler er nødvendig for at opnå effekt, i forhold til transplantation af ikke Cytoparin-behandlede betaceller.
Nordamerikansk rammeaftale indgået i april
Corline har også et tredje forretningsben, hvilket består i den såkaldte CHC teknologi, som står for Corline Heparin Conjugate. CHC-teknologien består af over 20 heparin baserede molekyler og kan anvende som et enkeltstående lægemiddel (som Renaparin) eller som et komplex af stoffer (Cytoparin).
I april 2018 indgik Corline en overordnet non-eksklusiv options-rammeaftale med et nordamerikansk selskab (navn ikke offentliggjort), omkring CHC-teknologien til anvendelse i et ablations-kateter, som bruges i forbindelse med undersøgelser af hjertet for rytme-forstyrrelser. For at undgå bivirkninger ved indføring af kateteret, herunder risikoen for blodpropper, ønsker det nordamerikanske partnerselskab at overfladebehandle dets ablationskateter med heparin.
Det nordamerikanske selskab forventer i løbet af 2018 at ansøge om markedsgodkendelse af ablationskateteret i både Europa og USA, og påbegynde salg i 2019. Corlines indtægter ventes efter en 5-årig opstartsperiode at kunne blive omkring 50 mio. SEK årligt, hvis optionen udnyttes af det nordamerikanske selskab. Optionen kan udnyttes i løbet af en 15-måneders periode fra ramme-aftalens indgåelse, dvs. med udløb d. 12. juli 2019.
IPO i 2015 var kraftigt overtegnet
Corline blev børnoteret på Nasdaq First North Stockholm med først handelsdag d. 3. juni 2015.
Aktien blev introduceret til kurs 7,00 SEK per aktie efter at man i maj 2015 gennemførte en rettet IPO-emission, som rejste et bruttoprovenu på 12 mio. SEK via udstedelse af 1,72 mio. nye aktier. Corline kunne dog have rejst et beløb der var langt højere, da emissionen var hele seks gange overtegnet, hvilket vil sige, at man kunne have rejst omkring 75 mio. SEK.
Efterfølgende har Corline rejst yderligere kapital blandt andet via en overtegnet emission med fortegningsret for eksisterende aktionærer i april 2016, hvor selskabet rejste ca. 25 mio. SEK gennem udstedelse af ca. 3,2 mio. nye aktier til en tegningskurs på 8,0 SEK per aktie. Efter denne emission var der omtrent 12,7 mio. aktier udestående.
Siden er antallet af aktier øget yderligere med 1,8 mio. aktier, da Corline i september 2017 gennemførte en rettet emission denne gang til kurs 8,25 SEK per aktie, hvilket indbragte et provenu før omkostninger på 15 mio. SEK. Man fik her blandt andet opbakning fra den svenske investeringsfond HealthInvest Partners/MicroCap Fund, som tegnede ca. 0,9 mio. aktier.
Ved udgangen af marts 2018 var der således 14,6 mio. aktier udestående i Corline.
Den 17. maj 2018 fremlagde Corline et regnskab for Q1 2018, som viste et EBIT-underskud på 1,8 mio. SEK mod -3,1 mio. SEK i Q1 2017. Underskuddet er trods lavere indtægter, reduceres som følge af nedbringelse af udgifterne til forskning og produktion.
Cash burnet fra driften viser dog et signifikant anderledes billede, nemlig et underskud på 4,5 mio. SEK mod et overskud på 6,8 mio. SEK i Q1 2017.
Ultimo marts 2018 var de likvide midler således reduceret til 11,7 mio. SEK.
Interessant investeringscase
Nyretransplantationsmarkedet for Renaparin vurderes af Corline til at ligge på 4 mia. SEK årligt, ud fra estimater om, at der årligt foretages 70.000 nyretransplantationer. Det lyder i vores ører som en rimelig betragtning.
Corline Biomedical aktien handles pt. omkring kurs 17 SEK, hvilket modsvarer en markedsværdi på ca. 245 mio. SEK. Selskabet har ingen langsigtede gældsforpligtelser, og med en kassebeholdning på lige over 10 mio. SEK, kan vi udlede at pipelinen sættes til en nutidsværdi på 235 mio. SEK.
Et problem for Corline har været og er for så vidt fortsat, at man ikke endnu ikke har fået igangsat de potentielt meget værdiskabende kliniske forsøg med Renaparin og Cytoparin. Vi vurderer helt klart Renaparin som det mest værdifulde aktiv for Corline og vi tror, at det er her yderligere værdi skal skabes i første omgang. I den forbindelse er det positivt, at det forestående fase I studiet vil blive finansieret af udviklingsstøtten fra EU Horizon-2020 programmet, hvilket mindsker risikoen for en stor og omfattende udvandende aktieemission.
CHC-rammeaftalen med det nordamerikanske selskab, tegner lovende, men det skal her understreges, at der ikke er indgået en endelig og bindende aftale på nuværende tidspunkt. Vi kan ikke vurdere, hvor stor risikoen er for at aftalen falder til jorden, hvilket vil ske såfremt optionen ikke udnyttes inden for de kommende ca. 13 måneder.
Overordnet set er vi positivt indstillede over for Corline Biomedicals teknologi-platform, og det giver god mening for os, at man forsøger at behandle transplantationsorganet før det indopereres i patienten. Heparin er ligeledes et velafprøvet middel og vigtigst af alt et sikkert lægemiddel-substans.
Vi ser det som en realistisk, at Corline inden for de kommende uger får en endelig godkendelse til at opstarte fase I studiet med Renaparin, hvilket vil bringe selskabet op som et klinisk udviklingsselskab. Dette i sig selv, forventer vi vil øge interessen for Corline Biomedicial.
En svaghed ved Corline er den relativt spinkle cash-position. Dette gør selskabet sårbart rent kursmæssigt over for yderligere forsinkelser i Renaparin-programmet, da risikoen for en ny emission, da vil stige ekspotentielt. Vi vurderer dog, at Corline har tilstrækkeligt med kapital til og med Q4 2018. Men det svage likvide beredskab og den relativt korte runway er en bekymring for os, sammenholdt med en markant aktiestigning på næsten 80% siden begyndelse af april.
Vi indleder derfor dækning af Corline Biomedical med en Neutral anbefaling og et 12-måneders kursmål på 18 SEK per aktie.
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.