Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Corona-nyt fra de første uger af maj

Steen Albrechtsen

torsdag 14. maj 2020 kl. 12:11

Vi fortsætter med corona-nyt omend det denne gang er lidt kortere end sidst. Disclaimeren er den samme som sidst, hvilket vil sige, at vi på denne side kort vil opdatere på udvalgte nyheder med forbindelse til corona. Ikke nødvendigvis toneangivende nyheder, men blot nyheder der er kommet vores vej i de seneste par uger, og som vi synes kan være interessante at viderebringe.

Vi starter denne gang i eget hus, blot for at være sikre på at alle vore læsere er orienteret om at den planlagte ”Økonomisk Ugebrevs Life Science Investorkonference Q2” d. 27. maj 2020 stadig er aflyst pga. Covid-19-restriktionerne. Vi planlægger i stedet at gennemføre 3 konferencer i efteråret – naturligvis kun hvis forholdene tillader det. De fastlagte datoer er i skrivende stund d. 23. september d. 21. oktober
25. november 2020

Den politiske udvikling sejler fortsat derudaf – nogle steder mere skørt end andre, men tragikomikken er der næsten altid garanti for at finde på den anden side af Atlanterhavet, hvor det store land med de 50 stater har svært ved at blive enige med præsidenten om hvordan og hvornår genåbningen skal forløbe.

Selvtægt og demonstrationer har været på tale på de mere yderligtgående fløje, men nyt må det siges at være, at Elon Musk har truet med at trodse forbuddet om at genåbne Tesla-fabrikken i Freemont, Californien. Også herhjemme har der være mindre direkte trusler fra et museum om at åbne alligevel trods regeringens påbud.

På testfronten har de amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA nu trukket i nødbremsen efter at testgodkendelse og -salg næsten har været et tag-selv-bord. Der var officielt 12 nødgodkendte tests, mens op mod 200 andre havde placeret sig i en gråzone uden en egentlig godkendelse. Dertil kommer naturligvis de direkte falske tests, som slet ikke virker. FDAs nye krav til testene og dokumentationen betyder at producenterne har fået 10 dage til dokumentere det fornødne. Herunder er bl.a. nye guidelines til testenes sensitivitet og specificitet. Sensitivitet: Testen skal fange mindst 90% af de corona-positive tilfælde. Specificitet: Testen skal fange 95% af de negative tilfælde. På den lidt mere særegne testfront har vi herhjemme set, at et nyt studie indikerer, at danske Virogates’ suPARnostic test, via biomarkøren suPAR har en god evne til at forudsige hvilke patienter der ender i respirator og hvilke der ikke gør. Det nye studie blev offentliggjort via en pressemeddelelse og ikke en fondsbørsmeddelelse, hvilket naturligvis fortæller lidt om hvor vigtigt selskabet selv anser studiet for at være. Vi venter en af de nærmeste dage at bringe en opdateret analyse af Virogates.

På behandlingsfronten er den største nyhed i perioden naturligvis at Gileads Remdesivir viste tilstrækkeligt gode resultater til at blive hastegodkendt hos myndighederne. Det er bestemt ingen kur mod covid-19, men de kliniske studier har vist en forbedring hos patienterne, selvom resultaterne nok mangler lidt wow-effekt.

Også i feltet af andre behandlinger myldrer det frem. Vi er faldet over et tweet fra tidligere FDA – chef Scott Gottlieb , som bringer endnu en behandlingsform på banen – peginterferon lambda-1a.

På vaccinefronten er det værd at bemærke et dansk initiativ, hvor ExpreS2ion og AdaptVac, som var blandt de første til at annoncere et vaccineprojekt, nu har fundet større udviklingskræfter hos Bavarian Nordic. De 3 selskaber er gået sammen om en foreløbig licensaftale , hvor Bavarian Nordic betaler og hjælper med at få sat skub i udviklingen og opnå klinisk proof-of-concept og forhåbentlig iværksætte kliniske forsøg senere på året.

Falder du over en interessant corona-historie som kunne tænkes at være relevant for disse spalter er forslag altid velkomne på [email protected]

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank